Poljanec Ana-Marija (Maša)

asistentica

Područje / polje:
Dizajn / Dizajn vizualnih komunikacija i primijenjena grafika

Biografija:
Na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2009. stječe titulu magistre dizajna i od tada kontinuirano djeluje u struci. Godine 2013. godine dobiva status samostalne umjetnice u Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika, a 2014. suosnivačica je dizajn kolektiva Oaza. Cilj kolektiva je promocija dizajna na angažiran način kroz samoinicirane projekte i vlastito izdavaštvo. U razdoblju od 2017. do 2019. u Upravnom je odboru Hrvatskog dizajnerskog društva.
 
Djeluje u području dizajna vizualnih komunikacija što obuhvaća osmišljavanje cjelovitih identiteta, dizajn izložbenih postava, publikacija, web stranica. Nadalje, bila je angažirana kao voditeljica projekata, istraživačica, urednica, kustosica, ilustratorica i mentorica na raznim istraživačko-umjetničkim i edukacijskim projektima.

Sudjeluje na međunarodnim stručnim simpozijima i rezidencijama u Austriji, Danskoj, Sloveniji, na Islandu. Dobitnica je više natječaja, priznanja i nagrada.

Među izložbama na kojima je sudjelovala ističu se predstavljanje Hrvatske na Londonskom bijenalu dizajna 2016. godine i sudjelovanje na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2021. godine kao članica autorskog tima, kao i izlaganje na izložbi Vitra dizajn muzeja Here We Are! Women in Design 1900 –Today održanoj 2021. godine na kojoj je predstavila svoj autorski projekt Dizajnerice 1930 –1980: Kontekst, Produkcija, Utjecaji.