Studij dizajna

Studij dizajna formiran je 1989. g. kao interdisciplinarni i interfakultetski studij kojeg su suosnivači 8 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Akademija likovnih umjetnosti, Arhitektonski fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Filozofski fakultet, Šumarski fakultet, Tehnološki fakultet i Viša grafička škola.

Od uvođenja "bolonjskog" sustava 2005., Studij dizajna izvodi sveučilišni prijediplomski i diplomski studij Dizajna. Studijski program obuhvaća dva osnovna usmjerenja: industrijski dizajn i dizajn vizualnih komunikacija. Studij je u umjetničkom području i interdisciplinaran u pristupu, što se ostvaruje povezivanjem umjetničke sinteze s kritičkom analizom te uvidima iz različitih područja znanosti.

Studij dizajna educira odgovorne i etički proaktivne kreativne profesionalce koji su osposobljeni projektirati predmete, sustave predmeta, vizualne komunikacije u analognom i digitalnom tehničkom okruženju. Alumni Studija dizajna danas čine osnovu profesije u Hrvatskoj, a svojim kreativnom radom utjecali su izrazito na društveni i kulturni ambijent u lokalnoj sredini, što je potvrđeno i brojnim nagradama, u zemlji i u inozemstvu. Studij dizajna nudi programe u području industrijski dizajn i dizajn vizualnih komunikacija na sveučilišnom prijediplomskom i diplomskom studiju.

Godišnje izvješće Studija dizajna donosi sveobuhvatan pregled svih nastavnih i vannastavnih aktivnosti studenata i nastavnika.