• Upiši izborni predmet na Studiju dizajna!

Upiši izborni predmet na Studiju dizajna!

Studij dizajna objavljuje popis predmeta koje studenti drugih fakulteta našeg Sveučilišta mogu upisati kao izborne predmete. Pogledajte naš popis i odaberite predmete koji će proširiti Vaše razumijevanje dizajna, filma, fotografije, vizualne kulture, brendiranja, povijesti umjetnosti, sociologije, scenografije….

20.09.2023.
Novost
 • re/interact - izložba studenata Studija dizajna na ZGDW

re/interact - izložba studenata Studija dizajna na ZGDW

Pozivamo vas na otvorenje izložbe 're/interact', kojom se Studij dizajna predstavlja na Zagreb Design Weeku. Izložba se otvara 26.9.2023. u 18h na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 7. Dodjela nagrada radova finalista odvija se u 20:30 sati.

19.09.2023.
Izložba

Gala Marija Vrbanić uvrštena je na Vogueovu listu 100 najvažnijih inovatora u modi 2023.

Bivša studentica Studija dizajna Gala Marija Vrbanić uvrštena je na Vogueovu listu 100 najvažnijih inovatora u modi 2023. godine! Gala Marija Vrbanić osnivačica je i kreativna direktorica Tribute Branda, digitalne modne platforme koja je s vremenom postala sinonim za nove tehnologije unutar modne industrije.

13.09.2023.
Novost

YOUNG BALKAN DESIGNERS: Here and Now - poziv na natječaj

YOUNG BALKAN DESIGNERS: Here and Now
Hybrid Solutions for Contemporary Living, Work, Exchange, and Play

Beogradska kulturna udruga Mikser (Srbija) u suradnji s proizvođačem namještaja NUNC iz Slavonije (Hrvatska) pokreće posebno izdanje natjecanja Young Balkan Designers Competition, stvarajući jedinstvenu priliku za mlade dizajnere da se pridruže NUNC-u u njegovoj misiji koja teži reinterpretaciji bogate tradicije i kulture regije u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna.

08.09.2023.
Natječaj
 • Upiši diplomski Studij dizajna!

Upiši diplomski Studij dizajna!

Prijave za dodatne provjere za upis studenata u prvu godinu Diplomskog studija obavljat će se elektronskim putem upisivanjem podataka u obrazac na internetskoj stranici Odsjeka - Studij dizajna www.studijdizajna.com. Prijave se podnose  od 11. do 18. rujna 2023. godine do 12:00 sati (podne). U navedenom razdoblju obrazac za prijave biti će dostupan na internetskoj stranici Odsjeka - Studij dizajna.

06.09.2023.
Novost
 • Studenti Studija dizajna ovog su ljeta sudjelovali na izložbama u Splitu i Slavonskom Brodu

Studenti Studija dizajna ovog su ljeta sudjelovali na izložbama u Splitu i Slavonskom Brodu

Izložba Prostori tolerancije održana je od 7. do 18. kolovoza u galeriji Prostor u Splitu, a predstavila je i radove studenata Ante Beovića, Korane Mileusnić i nagrađeni rad Filipa Vrcića. U Muzeju Brodskog Posavlja 24. i 25 kolovoza održalo se četvrto izdanje izložbeno – edukativnog programa 'Otvaranje pogleda' izložbom pod nazivom 'U pokretu'. Među autorima je izlagala i studentica Korana Mileusnić, radove nastale tijekom prvog semestra diplomskog studija.

31.08.2023.
Izložba
 • Predavanje: Maria Doreuli (Contrast Foundry) – 'Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste'

Predavanje: Maria Doreuli (Contrast Foundry) – 'Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste'

U srijedu, 30. kolovoza, s početkom u 19h, u HDD galeriji (Boškovićeva 18), održat će se predavanje Marije Doreuli, dizajnerice tipografskih pisama i kreativne direktorice i osnivačice studija Contrast Foundry. U svom predavanju, naslovljenom 'Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste', Maria Doreuli će govoriti o vlastitoj dosadašnjoj praksi i iskustvima te radu studija Contrast Foundry, a nakon samog predavanja Sven Sorić moderirat će razgovor s dizajnericom u koji se svi možete uključiti. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

24.08.2023.
Novost
 • INTERAKCIJE 2023: Homo Aquaticus – poziv

INTERAKCIJE 2023: Homo Aquaticus – poziv

Pozivaju se studenti na sudjelovanje u radionici Interakcije 2023, koja se održava od 11. do 14. listopada u Splitu, kao dio diskurzivnog programa Hrvatskog paviljona na Venecijanskom bijenalu arhitekture - Same as it Ever Was. Prijave su otvorene do 8. rujna.

23.08.2023.
Natječaj
 • Nataša Njegovanović ovogodišnja dobitnica Red Dot nagrade

Nataša Njegovanović ovogodišnja dobitnica Red Dot nagrade

Red Dot nagradu 2023, u kategoriji produkt dizajna, dobila je barski stolac COT W čiji dizajn potpisuju Nataša Njegovanović, asistentica na Studiju dizajna, i Studio Ru:t. COT W stolac proizvodi Ancona Grupa d.o.o. i Nunc iz Đakova.
 

22.08.2023.
Nagrade
 • Toni Bilić pobjednik natječaja Greening of the creative industries

Toni Bilić pobjednik natječaja Greening of the creative industries

Toni Bilić, bivši student Studija dizajna, sa svojim radom 'CASEin', projekt istraživanja i projektiranja novog biorazgradivog organskog materijala kao alternative jednokratnoj plastici, pobjednik je natječaja 'Greening of the creative industries“, kojeg zajednički organiziraju Sveučilište VERN', Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

19.07.2023.
Nagrade
 • Stanko Herceg – izložba pod nazivom Prirodno / neprirodno u Galeriji Makina

Stanko Herceg – izložba pod nazivom Prirodno / neprirodno u Galeriji Makina

U Galeriji Makina u Puli 14. srpnja, u 21 sat, otvara se izložba Stanka Hercega pod nazivom 'Prirodno / neprirodno'. Izložba donosi dvadesetak nadrealnih kadrova u boji koje je Herceg snimio od 2015. do 2022. godine. 

02.07.2023.
Izložba
 • Stanko Herceg autor fotografije u filmu Hotel Pula na otvorenju Pulskog filmskog festivala

Stanko Herceg autor fotografije u filmu Hotel Pula na otvorenju Pulskog filmskog festivala

Na otvorenju Pulskog filmskog festivala 15. srpnja prikazuje se film Hotel Pula, redatelja Andreja Korovljeva, a autor fotografije je profesor Studija dizajna Stanko Herceg. 

02.07.2023.
Novost
 • Dora Mihinjač dobitnica je Rektorove nagrade u ak. god 2022/2023

Dora Mihinjač dobitnica je Rektorove nagrade u ak. god 2022/2023

Dora Mihinjač dobitnica je Rektorove nagrade u ak. god 2022/2023 za rad nastao na projektiranju - Industrijski dizajn u 5 semestru prijediplomskog studija. Tema zadatka na koji je Dora Mihinjač odgovorila svojim rješenjem je dizajn proizvoda za sjedenje prema aktualnim gospodarskim, tehnološkim i društvenim uvjetima uz usvajanje znanja i vještina u području dizajna proizvoda.

02.07.2023.
Nagrade
 • Lämpa dump - pop-up izložba rasvjetnih tijela

Lämpa dump - pop-up izložba rasvjetnih tijela

U četvrtak, 29. lipnja, s početkom u 18 sati, u Galeriji Studija dizajna otvara se pop-up izložba rasvjetnih tijela pod nazivom ‘Lämpa dump’. Predstavljena rasvjetna tijela studentski su radovi nastali tokom 1. i 2. semestra prijediplomskog studija, kroz mentorski rad na kolegijima Projektiranje - industrijski dizajn 1 i 2.

28.06.2023.
Izložba
 • Projekt MADE IN dobitnik Nagrade za europsku baštinu

Projekt MADE IN dobitnik Nagrade za europsku baštinu

MADE IN, europska platforma koja okuplja dizajnere, istraživače i kustose posvećene istraživanju baštine te spajanju suvremenog dizajna i tradicionalnog obrtništva, osmišljena 2014. u okviru umjetničke organizacije OAZA, dobitnica je Nagrade za europsku baštinu / Nagrade Europa Nostra. 

20.06.2023.
Nagrade
 • Izložba diplomskog rada Martine Petric u galeriji Bernardo Bernardi

Izložba diplomskog rada Martine Petric u galeriji Bernardo Bernardi

Martina Petric, u galeriji Bernardo Bernardi, predstavlja svoj diplomski rad na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, projekt kojim predstavlja nematerijalnu baštinu Podravine. Izložba Podravski hige otvara se u utorak, 20. lipnja, u 19 sati.

19.06.2023.
Izložba

Gianluca Giorno - Razotkrivanje

U petak, 9. lipnja, s početkom u 20 sati, u DAZ-u, Trg Josipa Jelačića 2, otvara se izložba Gianluca Giorna, pod nazivom Razotkrivanje. Pop up izložba o umjetniku, inženjeru, izumitelju Gianluci Giornu i njegovim radovima, čiji su tragovi nevjerojatnim spletom okolnosti iščezli iz vidokruga umjetničke kritike i javnosti je istraživanje nepoznatog u sferi fizičkog i metafizičkog, te pokušaj razumijevanja i potvrde relativnosti postojanja u vremenu i prostoru.

08.06.2023.
Izložba
 • Design Bureau Izvorka Jurić osvojio dizajn nagrade i nominacije

Design Bureau Izvorka Jurić osvojio dizajn nagrade i nominacije

Tim Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je srebrnu Dielinu nagradu za dizajn identiteta proizvoda i ambalaže Sampé gina, brončanu ED Awards nagradu za 3D deplijan za projekt realiziran za ZDL arhitekte, te dvije nominacije za Pentawards.  

06.06.2023.
Nagrade
 • Radionica u Lonjskom polju – poziv na sudjelovanje

Radionica u Lonjskom polju – poziv na sudjelovanje

U sklopu diskurzivnog programa hrvatskog paviljona „Same as it Ever Was“ na 18. međunarodnoj izložbi arhitekture – La Biennale di Venezia, objavljen je poziv za sudjelovanje na radionici u Lonjskom polju pod vodstvom međunarodnog kolektiva Open Forest Collective. Radionica se održava od 19. do 23. srpnja, a rok za prijavu je do 12. lipnja 2023.

01.06.2023.
Natječaj

Arhitektonski natječaj MIKRO EKO KUĆA 2023

Treći međunarodni arhitektonski natječaj ''MIKRO EKO KUĆA 2023'' za mlade arhitekte do 30 godina i studente odgovarajućih fakulteta.

01.06.2023.
Natječaj
 • Izložba: Modernizam za sve! Od mapiranja prostora do kulturne memorije

Izložba: Modernizam za sve! Od mapiranja prostora do kulturne memorije

Otvorenje izložbeno-didaktičkoga programa 'Modernizam za sve! Od mapiranja prostora do kulturne memorije' održava se u srijedu, 31. svibnja 2023., s početkom u 18 sati, u prostoru Knjižnice Pučkog otvorenog učilišta Zagreb (prizemlje lijevo). 

31.05.2023.
Izložba

Otvoren je hrvatski paviljon „Same as it Ever Was“ na Venecijanskom bijenalu 2023.

U sklopu trodnevnog predotvorenja Venecijanskog bijenala - 18. međunarodne izložbe arhitekture, u Veneciji je službeno predstavljen i hrvatski paviljon i projekt 'Same as it Ever Was'. Povjerenici hrvatskog nastupa na Bijenalu su arhitekti Mia Roth i Tonči Čerina, a multidisciplinarni autorski tim čine arhitekti Mia Roth, Tonči Čerina i Luka Fatović te dizajneri Vedran Kasap, Ozana Ursić, Niko Mihaljević i Ivica Mitrović.

23.05.2023.
Izložba

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE - studijski boravak - ak. god. 2023./24. (zimski i ljetni semestar)

Sveučilište u Zagrebu objavljuje REZULTATE natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE - studijski boravak - ak. god. 2023./24. 

19.05.2023.
Novost

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 1. krug Natječaja za ak. god. 2023./24.

Objavljen novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 1. krug Natječaja za ak. god. 2023./24. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/1-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202324/

19.05.2023.
Natječaj
 • Projekt Moderna džezva osvojio srebro na Grand PRix nagradi Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Projekt Moderna džezva osvojio srebro na Grand PRix nagradi Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Projekt Moderna džezva, kojeg je Studij dizajna radio u suradnji s agencijom Impressum komunikacije, tvrtkom Atlantic grupa i Barcaffe, osvojio je srebro na ovogodišnjoj dodjeli Grand PRix nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ)! 

11.05.2023.
Nagrade

Greening of the creative industries - poziv na natječaj i izložbu

Sveučilište VERN', Arhitektonski fakultet Studij dizajna i Akademija likovnih umjetnosti pozivaju na prijavu radova za javni natječaj i izložbu koja će biti održana od 11. do 20. rujna 2023. godine, u sklopu međunarodne znanstvene konferencije 'Creative Future Insights – Creativity 360°'. Najbolji rad na temu ozelenjavanja kreativnih industrija bit će nagrađen 3D printerom. Prijave produžene do 30.06. do ponoći.

09.05.2023.
Natječaj

1:1 – izložba stolica u Galeriji Studija dizajna

U srijedu, 10. svibnja, s početkom u 18 sati, u Galeriji Studija dizajna otvara se izložba pod nazivom 1:1. Izložba predstavlja studentske radove nastale na kolegiju Projektiranje – industrijski dizajn 5, u ak. god. 2022./2023.

08.05.2023.
Izložba
 • Zrinka Zagorec - o dizajnu iz studentske perspektive

Zrinka Zagorec - o dizajnu iz studentske perspektive

U petak, 28. travnja, s početkom u 20 sati, u Križevcima u caffe baru Bull 23, predavanje o dizajnu održat će studentica Studija dizajna, Zrinka Zagorec.

27.04.2023.
Novost

Izložba Papirnate ideje u Galeriji Studija dizajna

Izložba prikazuje rezultate radionice ilustratorice i dizajnerice Ane Kovačić u Galeriji Studija dizajna, kojom su se apstraktne ideje nastojale materijalizirati u mobilima od papira. Papir je odabran kao primarni materijal zbog svoje dostupnosti i jednostavnosti oblikovanja. Nezamjenjiv je i kod izrade jednostavnih prototipova koji ubrzavaju tok misli, razradu koncepata i testiranje izvedivosti ideja. Polazišna točka radionice bilo je promišljanje i razrada odabrane teme kroz crtež/ilustraciju sa širokim rasponom motiva od figurativnih do apstraktnih koncepata.

26.04.2023.
Izložba
 • Studentica Studija dizajna Enea Knežević autorica jebnove poštanske marke

Studentica Studija dizajna Enea Knežević autorica je nove poštanske marke

Hrvatska pošta pustila je u optjecaj novu prigodnu poštansku marku na temu borbe protiv klimatskih promjena s prikazom ribe napravljene od plastike koja simbolizira onečišćenje mora. Autorica poštanske marke je studentica dizajna Enea Knežević čiji je mentor u projektu bio izvanredni prof. Tomislav Vlainić na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izdanje je realizirano u sklopu kolegija Projektiranje – vizualne komunikacije 3 na drugoj godini preddiplomskog studija dizajna na Studiju dizajna.

25.04.2023.
Novost