Zidić Neva

asistentica

Područje / polje:
Dizajn / Dizajn vizualnih komunikacija i primijenjena grafika

Biografija:
Rođena je u Zagrebu, gdje je i diplomirala je 2020. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, smjer vizualne komunikacije, a godinu dana kasnije završila je i diplomski studij oblikovanja pisma Type and Media na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Hagu u Nizozemskoj. Bavi se dizajnom vizualnih identiteta, publikacija, tipografskih pisama te oblikovanjem tipografskih logotipa i letteringa.

Od 2021. do 2022. sudjeluje u nastavi na tipografskim kolegijima Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci kao vanjska suradnica. Od 2021. godine radi u dizajnerskom studiju đkć, a od 2023. asistentica je na tipografskim kolegijima na Studiju dizajna.

Vodila je radionice u Hrvatskoj i inozemstvu, izlagala na konferencijama i predavanjima (TypeLab – Typographics 2021, University of Amsterdam, Potsdam University of Applied Sciences) te na raznim izložbama u struci, uz samostalnu izložbu u Galeriji Bernardo Bernardi 2022.

Dobitnica je nagrade Certificate of Typographic Excellence, njujorškog Type Directors Cluba za autorsko pismo Zalfia 2022, nagrade i priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva na Izložbama hrvatskog dizajna 19/20 i 21/22. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva.