Zagrebački inovacijski centar – poziv kreativcima

Zagrebački inovacijski centar poziva kulturne ustanove i kreativce da prijave svoje ideje i pronađu partnere za realizaciju poslovnog poduhvata  putem linka: http://bit.ly/2OFRZz7 Prijave su ograničene te se zaprimaju do 23.04.2019. (do 12 h).
 

Cilj poziva je potaknuti suradnju kreativne industrije, poduzetnika i kulturnih ustanova putem razvoja novih inovativnih, održivih poduzetničkih ideja na području; odgovornog turizma, urbane regeneracije i socijalne kohezije.

Nakon prikupljanja ideja, u srijedu 24. travnja 2019. u 10 sati, održat će se event „World Cafè“ u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske Bratske Zajednice 4, na kojem će doći do spajanja dionika u projektne timove koji će dalje razvijati poslovnu ideju.

U suradnji sa IBM-om i njihovom Design Thinking metodologijom preoblikovat ćemo vaše ideje u održive poslovne planove i pronaći vam partnere za realizaciju projekta u višemjesečnom procesu koji će biti podijeljen u više radionica.

5 najboljih ideja vodimo na međunarodno predstavljanje u Arles, Francuska. Gdje će su u sklopu projekta SMATH predstaviti pobjednici iz ostalih mediteranskih zemalja.

Ali vi ste jedan od onih koji ima ideju a nema tim, ili imate tim ali nemate ideju ili nemate ništa od toga osim dobre volje. Svakako dođite a mi ćemo se pobrinuti da se priključite nekome od timova ili javno predstavite svoju ideju koja će promijeniti odnos prema kulturnim ustanovama, pronaći novu svrhu napuštenim dijelovima grada, proučiti navike korisnika te usmjeriti pravu ponudu. Ukoliko nemate ideju ali želite sudjelovati prijavite se za „World Cafè“ putem mail adrese; mateja.gudelj@zicer.hr

Što dobivate:
Besplatne edukacije i mogućnost stjecanja IBM Design thinking certifikata
Razvoj poslovnog plana
Pronalazak partnera za razvoj ideje
Nastup na sajmu ideja
Predstavljanje projekta pred investitorima
Pristup crowdfunding platformama
Mogućnost međunarodnog povezivanja putem zajedničke platforme
Putovanje u Francusku za pobjednike