Zagreb Design Week – poziv

Zagreb Design Week – poziv

Od 7. do 12. svibnja održava se  šesti Zagreb Design Week. Prijavite se do 25. ožujka i sudjelujte u najvećem izdanju do sada.

ZGDW nagrada pokrenuta je 2017. godine s ciljem poticanja hrvatskog dizajna. Ovo je jedina novčana nagrada za dizajn u Hrvatskoj. Kandidati za ZGDW nagradu moraju biti državljani Republike Hrvatske. Kriterij vrednovanja radova je odnos prijavljenog rada i teme Zagreb Design Weeka koja je ove godine Changing the Game / Nova budućnost. Dobitnike ZGDW nagrade odabire stručni, međunarodni, žiri u dva kruga. U prvom krugu odabrat će trideset radova koji će biti predstavljeni izložbom finalista ZGDW nagrade u Tehničkom muzeju Nikola Tesla / Hala V, 7.–12. svibnja.

U drugom krugu žiri odabire tri rada koji dobivaju novčane nagrade.

Fond nagrada iznosi 20.000 HRK, od čega prva nagrada iznosi 11.000, druga 6.000 HRK i treća 3.000 HRK. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se dizajneru kao poticaj za daljnji rad. Kotizaciju za sudjelovanje plaćaju samo finalisti.

Rok za prijavu je 25. ožujka. Imena finalista i članova žirija biti će objavljena 29. ožujka. Imena pobjednika biti će objavljena 7. svibnja, na otvorenju Zagreb Design Weeka, kada će biti i uručene nagrade.