Voditelj odjela za dizajn tvrtke Bugatti Rimac Ignacio Martinez gostuje na Studiju dizajna

Voditelj odjela za dizajn tvrtke Bugatti Rimac Ignacio Martinez gostuje na Studiju dizajna

Pozivamo vas na sljedeće predavanje iz serijala gostujućih predavanja, koje će u utorak, 4. travnja, s početkom u 19 sati, u velikoj predavaonici Studija dizajna, održati dizajner Ignacio Martinez.

Ignacio Martinez vodeći je dizajner automobilskih interijera i voditelj odjela za dizajn tvrtke Bugatti Rimac. Ovaj Ekvadorac sa zagrebačkom adresom, nakon preddiplomskog studija industrijskog dizajna u Argentini, svoju edukaciju u području dizajna prijevoza (transportation design) nastavlja na torinskom IED-u (IED Istituto Europeo di Design). Profesionalno iskustvo gradi u renomiranim tvrtkama poput Pininfarine i Lamborghini Automobila, s kojima surađuje kroz zaposlenje u agenciji Esiste. U Zagreb doseljava 2019., i otada radi u odjelu za dizajn tvrtke Rimac Automobili, današnjeg naziva Bugatti Rimac. 

Uz svoje osnovne preokupacije, dizajn i automobilsku industriju, Ignacio je vrhunski crtač, disciplinirani sportaš amater i poliglot. U arsenalu od čak šest jezika kojima se služi, nalazi se i hrvatski. Ipak, ovo predavanje održat će pretežno na engleskom jeziku, a teme koje će pokrivati, uz njegov zanimljiv životni i profesionalni put, odnosit će se i na važnost razvijanja i njegovanja vještine 'dizajnerskog crteža' (design sketching).