Vlado Martek - Pripremanje za fotografiju

Vlado Martek - Pripremanje za fotografiju

Ured za fotografiju objavio je novo izdanje – monografiju 'Vlado Martek Pripremanje za fotografiju', čije su urednice Sandra Križić Roban, Jelena Pašić i Rafaela Dražić.

Monografija pod nazivom 'Pripremanje za fotografiju'u potpunosti je posvećena fotografskim umjetničkim radovima Vlade Marteka, pri čemu je medij shvaćen kao konceptualna forma. Knjiga okuplja niz autorovih radova nastalih u periodu od 1970-ih do danas, pružajući svjež uvid u opsežan segment njegova stvaralaštva te promišljanja o umjetnosti, mediju, tekstu i značenjima.

Publikacija je sastavljena od tri zasebne knjižice - knjižice s tekstom Sandre Križić Roban, knjižice s gotovo stotinu reprodukcija i knjižice koja sadrži intervju s umjetnikom - te je upotpunjena dvostranim plakatom i reproduciranim otiscima jedne Martekove fotoserije.

Knjigu je moguće nabaviti u Uredu za fotografiju, a pripremljene su i posebne limitirane serije: trideset primjeraka knjige numerirano je i nosi potpis autora, od čega je prvih deset primjeraka upotpunjeno i jednim originalnim fotografskim radom Vlade Marteka.
Redovna cijena standardnog izdanja iznosi 200 kn, potpisani primjerci mogu se nabaviti po cijeni od 300 kn, dok cijena potpisanog primjerka knjige koji uključuje originalan autorov rad iznosi 1000 kn.