Trieste Contemporanea International Design Contest 2021

Trieste Contemporanea International Design Contest 2021

Pozivaju se studenti na prijavu na natječaj Trieste Contemporanea International Design Contest 2021! 14. izdanje festivala pod temom 'Basics' otvoreno je do 27. veljače 2022.

Osnovano 1995. od strane umjetničkog kritičara Gillo Dorflesa, Trieste Contemporanea International Design Contest otvoreno je za dizajnere iz 17 zemalja centralne i istočne Europe, baltičkih zemalja te Kosova, Austrije, Njemačke i Turske.

Međunarodni žiri odabire finaliste za sudjelovanje na izložbi, a nagradu dobiva projekt koji će najbolje odgovoriti zahtjevu natječaja u oblikovanju novog, funkcionalnog, jednostavnog i esencijalnog predmeta, koji će odražavati aktualne procese promjene koju prolazimo.

Ovogodišnja tema nastoji reflektirati individualna postignuća u korist održivog razvoja. Osnovna pitanja su kako učinkovito promijeniti same sebe te povećati našu odgovornost prema drugima i planetu.

Od kandidata se traži oblikovanje originalnog i inovativnog predmeta suvremenog dizajna koji ostvaruje ciljeve održivog razvoja, a istovremeno reflektira nova značenja i svrhe.
 

Više