Studij dizajna uključio se u obilježavanje 100 godina Bauhausa

Studij dizajna uključio se u obilježavanje 100 godina Bauhausa

Ove se godine u čitavom svijetu obilježava 100 godina od osnutka škole Bauhaus, organiziranjem izložbi, predavanja, publikacija… Studij dizajna priključio se proslavi integracijom teorijskog i praktičnog nastavnog procesa na primjeru ateljea Emila Bohutinskog kojeg je projektirao njegov brat Gustav, jedini hrvatski arhitekt školovan na Bauhausu.

Studenti 1. diplomske godine Studija dizajna posjetili su atelje Bohutinskog u Jadranskoj ulici u kojem je danas smješten studio Norma Stipe Brčića. Uz pratnju profesora Vedrana Kasapa i Ivane Podnar, te uz stručno vodstvo donedavnog voditelja Studija dizajna Stipe Brčića, studenti ma je predstavljen izazovan zadatak interaktivne interpretacije ove izuzetne arhitekture.

Na temelju osobnog doživljaja i znanja o svim važnim osobinama arhitekture Bauhausa, koji su zorno ugrađeni u estetske, konstruktivne i funkcionalne principe ateljea Bohutinsky, studenti će ponuditi svoja viđenja arhitektonskih i prostornih kvaliteta ovog objekta. Projektni zadatak odnosi se ne dizajn interaktivnog modela koji će s jedne strane omogućiti netradicionalni doživljaj arhitekture, a s druge strane otvoriti jednu njenu osobnu interpretaciju kroz pogled mladog dizajnera/ice.