Studij dizajna kaže DA!

DA!_festival_2017.

Od petka 6.10. do nedjelje 8.10. 2017. na lokacijama Kačićeva 26, Frankopanska 12 i Ilica 85, održava se četvrto izdanje DA! festivala.

DA! festival idejno su osmislili studenti Studija dizajna, Ivan Levak i Matija Cvetković. U pokretanju prvog izdanja festivala studentske kreativnosti, održanoga 2011. godine, sudjelovali su i tadašnji studenti Studija dizajna: Ana Rimac, Kazimir Samošćanec, Tihana Šare, Luka Predragović, Marina Mijatović, Ivan Škugor i Luka Anić. Studentski zbor Arhitektonskoga fakulteta, Klub studenata dizajna, nastavnici, asistenti te brojni studenti Studija dizajna također su od samoga početka aktivno uključeni u organizaciju i provedbu festivala. 

Ovogodišnje izdanje festivala ima cilj afirmirati mlade i talentirane studente koji žele ponuditi nove, svježe i kreativne ideje na području dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, dizajna interijera, tipografije, fotografije, filma, animacije, arhitekture, urbanizma, likovne umjetnosti, tekstilnoga dizajna, krajobrazne arhitekture i glazbe. U organizaciji ovog multidisciplinarnog projekta Studij dizajna predstavljaju članovi Studentskoga zbora Arhitektonskoga fakulteta, Tomislav Bagić, Anđela Brnas i Domagoj Bui. 

U izlagačkome dijelu festivala, koji će se održati u Kačićevoj 26, uz studente Studija dizajna sudjeluju i studenti Arhitektonskoga fakulteta, Grafičkoga fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkoga fakulteta, Studija krajobrazne arhitekture iz Zagreba, Umjetničke akademije i Arhitektonskoga fakulteta iz Splita te Akademije za likovno umetnost in oblikovanje i Fakultete za arhitekturo iz Ljubljane. Radionički dio festivala održat će se u Frankopanskoj 12, dok će se projekcije filmova odvijati u Ilici 85.

DA! festival prilika je za upoznavanje i osvješćivanje šire javnosti o studentskim projektima i njihovoj neospornoj kvaliteti – koja često biva nagrađena na raznim festivalima, kako kod nas u Hrvatskoj, tako i na međunarodnome planu.