Studentski bijenale scenskog dizajna - STUBi2!

Studentski bijenale scenskog dizajna - STUBi2!

Odsek za umetnost i dizajn, Departman za arhitekturu i urbanizam, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad i SCEN Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju raspisali su regionalni natječaj za drugi Studentski bijenale scenskog dizajna - STUBi2! Rok za prijavu na natječaj je 6. svibanj 2024., u 20h., a izložba će biti realizirana u rujnu 2024. u Novom Sadu, u sklopu ovogodišnjeg Bijenala scenskog dizajna.

Pozivaju se studenti ili grupe studenata iz regije da sudjeluju sa svojim radovima nastalima u razdoblju 2022–2024 i to kao predmetni projekti, završni radovi ili idejna rešenja u okviru nastave, kao i idejna rešenja, radovi i realizirani projekti nastali izvan okvira studija iz istog perioda. Kategorije radova za prijavu na Studentski bijenale scenskog dizajna su: scenski dizajn u kazalištu, scenski dizajn izvan kazališta, umjetničke prakse scenskog dizajna i scenska arhitektura.

Za vrijeme trajanja izložbe bit će organizirani razni edukativni programi, predstavljanje studijskih programa iz regije, razgovori sa studentima-autorima odabranih radova, stručna vođenja, kao i raznovrsni zabavni program.

Za studente dizajna osim kategorije scenski dizajn u kazalištu i izvan njega, interesantna je i kategorija umjetničke prakse scenskog dizajna u kojoj mogu biti prijavljeni umjetnički radovi koji su dominantno oslonjeni na upotrebu scenskih izražajnih sredstava, a koji uspostavljaju aktivan odnos prema prostoru i prema publici (instalacije – prostorne, višemedijske, interaktivne, senzorne…; site-specific radovi; privatni i javni performansi; performativna predavanja; imerzivni scenski događaji; … ); tehnička i produkcijska realizacija umjetničkih djela scenskog dizajna, kao i sva umjetnička, medijska i promotivna sredstva za predstavljanje i promociju (plakat, fotografija, video spot, jingle, flayer, maketa…).

Više informacija na: https://scen.uns.ac.rs/projects/stubi-2/
Sva pitanja u vezi natječaja poslati na e-mail: studenti@bisd.rs.