Studenti Studija dizajna na stručnom posjetu međunarodnoj izložbi BIO27 u Ljubljani

Studenti Studija dizajna na stručnom posjetu međunarodne izložbe BIO27 u Ljubljani

Terenska nastava u organizaciji Studija dizajna održala se u subotu, 4. lipnja 2022., kao jednodnevni izlet u Ljubljanu prilikom kojega su studenti i nastavnici posjetili međunarodnu izložbu BIO 27 u Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO). Za studente i nastavnike osigurano je stručno vodstvo po izložbi, a potom i vođeno razgledavanje gradskih znamenitosti s naglaskom na arhitektonska djela Jože Plečnika. 

Ovogodišnja tema izložbe BIO 27 s nazivom „SUPER VERNAKULARNO - Dizajn za regenerativnu budućnost“ nastoji istražiti potencijale vernakularne arhitekture i tradicijskog dizajna u stvaranju održive, otporne i regenerativne budućnosti. Izložba temom i postavom doprinosi ciljevima kolegija (Projektiranje - industrijski dizajn 1-6; Industrijski dizajn 1-3; Projektiranje - vizualne komunikacije 1-6; Dizajn vizualnih komunikacija 1-3; Uvod u dizajn 1-2, Teorija i povijest dizajna 1-2, Povijest umjetnosti 1-2 i dr.), te ishodima učenja na preddiplomskoj i diplomskoj razini. 

Na terenskoj nastavi bilo je ukupno 34 studenta prediplomskog i diplomskog studija, nastavnici asist. Nina Bačun, doc.art. Inja Kavurić Kireta, pred.dr.art. Ivana Knez, asist. Iva Kostešić i asist. Nataša Njegovanović te tajnica Studija dizajna, bacc.oec. Slađana Bosnar.