Studenti Petar Cherchi i Sven Sladojević pobijedili na Volvo natječaju Male ideje

U sklopu promocije novog električnog Volvo EX30 automobila, održanog u prostoru Frankopanske 12, održana je jednodnevna radionica pod mentorstvom Ivane Fabrio, Andree Hercog, Nataše Njegovanović i Nike Pavlinek te natječaj Male ideje za dizajn jednostavnog dodatka za vozilo, koji se oslanja na jedno od načela korištenih pri dizajniranju modela Volvo EX30, a to su: sigurnost, smanjeni obujam, upcycling te odnos čovjeka i prirode.

Prvonagrađeni je rad Fold 8M kojeg su osmislili i izradili Petar Cherchi i Sven Sladojević, studenti druge godine prijediplomskog studija na smjeru Industrijski dizajn Studija dizajna, za koji je žiri u sastavu od dva nastavnika sa Studija dizajna; Nine Bačun i Vedrana Kasapa, te direktora marketinga u Volvo car Adria Nikole Galića, ocijenio da je u potpunosti odgovorio na natječajni zadatak te da ima većinu karakteristika proizvoda koji čine smislenu ekstenziju postojećih značajki vozila i brenda. Rad je popraćen maketom i prototipom, što je doprinijelo razumijevanju i prepoznavanju kvalitete samog rješenja. Scenariji uporabe su realni i jasni. Analizom prezentacije prepoznali smo i prostor za doradu i unaprjeđenje proizvoda, što bi u ovom slučaju okarakterizirali kao dobar temelj za nastavak rada na rješenju. 

Kao nagradu za svoj rad studenti Petar Cherchi i Sven Sladojević osvojili su putovanje u Gothenburg u Švedskoj, gdje će imati prilike posjetiti Volvo design center i novootvoreni World of Volvo experience centar. Čestitamo nagrađenim studentima i želimo vam sretan put!