Stipendija za studij na Georgia Institute of Technology - ak. god. 2020./2021.

Zaklada Naumann-Etienne dodjeljuje stipendiju za diplomski studij (Master's degree) u trajanju od jedne do dvije godine na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD i to iz područja: industrial engineering, information and computer science, electrical engineering, biotechnology, biomedical engineering, aerospace. Prijave su otvorene do 15.listopada.

Za stipendiju se mogu natjecati kandidati sa završenim preddiplomskim studijem, s izvrsnim akademskim postignućima, dobrim znanjem engleskog jezika (TOEFL test prema Georgia Tech standardima, uz uvjet da zadovoljavaju sve kriterije na izabranom smjeru na Georgia Tech, što uključuje i položen GRE test.

Stipendija iznosi najviše USD 1340/mjesec. Troškove putovanja između matične zemlje i stranog sveučilišta stipendist snosi sam. Stipendist je oslobođen plaćanja školarine. Radi ostvarenja daljnje potpore potrebno je nakon završetka prve godine podnijeti izvještaj o ostvarenom studijskom radu.

Zainteresirani kandidati trebaju do zaključno utorka 15. listopada 2019. na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Ured za međunarodnu suradnju, Trg Republike Hrvatske 14, 10 000 Zagreb, s naznakom: "Natječaj za stipendiju Zaklade Naumann-Etienne (Georgia Tech)“, dostaviti sljedeće dokumente:

  • životopis na hrvatskom i engleskom jeziku na Europass obrascu (https://europass.cedefop.europa.eu/hr/documents/curriculum-vitae)
  • pismo motivacije na hrvatskom i engleskom jeziku
  • prijepis ocjena položenih ispita na hrvatskom jeziku
  • potvrdu o položenom TOEFL testu (najmanje 220 bodova)
  • tri preporuke profesora s matičnog fakulteta na engleskom jeziku
  • opis studijskih planova za cjelokupan diplomski program na engleskom jeziku.

Osoba za kontakt: Renata Hranjec, viša stručna savjetnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, tel. 4698 102, e-mail: renata.hranjec@unizg.hr.

Podrobnije informacije o Georgia Institute of Technology u Atlanti dostupne su na poveznici http://gatech.edu, a obavijesti o polaganju TOEFL testa na poveznici http://www.ets.org/toefl/ibt/register/.