Stanko Herceg u žiriju za Međunarodnu nagradu Emmy

Stanko Herceg u žiriju za Međunarodnu nagradu Emmy

Stanko Herceg, dragi kolega i profesor na Studiju dizajna, sudjelovao je u međunarodnom žiriju za polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy. 

Među članovima žirija našli su se tako poznati redatelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci te ostali stručnjaci iz svijeta produkcije, televizije, filma i umjetnosti. Iz Bugarske je u Dubrovnik stigla jedna od najpoznatijih televizijskih profesionalki s velikim iskustvom u medijima i televizijskoj umjetnosti, članica programskog tima Nova Broadcasting Groupe, članica uprave Net Info-a, te jedna od članica Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost, Vyara Ankova. Član žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy® bio je i proslavljeni bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent, Danis Tanović, - dobitnik Oscara za najbolji strani film ''Ničija zemlja''.

Svoj sud o projektima donosili su i scenaristica i izvanredna profesorica dramaturgije na ''Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu'' Danica Pajović, poznata po naslovima ''Senke nad Balkanom'', ''Žigosani u reketu'', ''Pare ili život'' te Ivan Živković, redatelj i scenarist koji potpisuje brojne epizode serije poput ''Ubice mog oca'', ''Vere i zavere'', ''Koreni'', ''Vreme zla'', Državni službenik'' i ''Senke nad Balkanom''.

U žiriju su se našli i poznati i cijenjeni hrvatski redatelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. S kriterijima kvalitetnog dramskog sadržaja dobro su upoznate i Zrinka Jankov glavna urednica Nove TV koja je aktivno sudjelovala u rastu prve komercijalne televizije, a danas najjače multimedijalne grupacije u Hrvatskoj, te Nataša Buljan, voditeljica odjela razvoja scenarija na Novoj TV, autorica i scenaristica brojnih popularnih serija poput ''Stelle'', ''Čiste ljubavi'', ''Dar Mar'', ''Kumova''. 

Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg kao i filmski i televizijski producent, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata Danijel Pek čiji je film ''Murina'' osvojio prestižnu nagradu Camera d’Or na Filmskom festivalu u Cannesu.

Domaćini ovog značajnog procesa koji će odrediti nominirane za ovu prestižnu nagradu, United Media i Nova TV, okupili su na jednom mjestu vrhunske svjetske i regionalne profesionalce koji su svojom ekspertizom doprinijeli u odabiru najboljih u kategoriji Telenovela.

Izvor: nova.tv