Stanko Herceg – izložba pod nazivom Prirodno / neprirodno u Galeriji Makina

Stanko Herceg – izložba pod nazivom Prirodno / neprirodno u Galeriji Makina

U Galeriji Makina u Puli 14. srpnja, u 21 sat, otvara se izložba Stanka Hercega pod nazivom 'Prirodno / neprirodno'. Izložba donosi dvadesetak nadrealnih kadrova u boji koje je Herceg snimio od 2015. do 2022. godine. 

Po riječima povjesničara umjetnosti Željka Marciuša, snimajući nekonvencionalne i često čudolike predmete u urbanom ili prirodnom okruženju, autor u potpunosti ironizira uvriježena stajališta o tomu što je prirodno, a što ne, čime propituje subjektivizirajući simbolički svemir u kojem je svakome nešto drugo neprihvatljivo i nenormalno.

Stanko Herceg (1964.) diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Predavao je u Školi primijenjene umjetnosti, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Arhitektonskom fakultetu, Akademiji dramskih umjetnosti i Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Radio je kao direktor fotografije u više igranih, kratkih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima i izlaže svoje radove.