Rezultati suradnje Studija dizajna i agencije Bruketa&Žinić&Grey u Galeriji Studija dizajna

Rezultati suradnje Studija dizajna i agencije Bruketa&Žinić&Grey u Galeriji Studija dizajna

Odjel Vizualnih komunikacija na Studiju dizajna ove je akademske godine ostvario uspješnu suradnju s oglašivačkom agencijom Bruketa&Žinić&Grey. Studenti 6. semestra Vizualnih komunikacija u ljetnom su semestru imali priliku sudjelovati na projektnom zadatku kolegija Projektiranje — Vizualne komunikacije koji je po prvi puta proveden u suradnji s Agencijom Bruketa&Žinić&Grey. Zadatak Oglašivačke kampanje preselio se u prostore agencije na Zavrtnicu 17 gdje su studenti uz stručno vodstvo kreativnih direktora Siniše Waldingera i Ive Payera iskusili način rada u reklamnoj agenciji. 

U periodu od svega 3 tjedna, koliko je prosječno i potrebno da se kreira reklamna kampanja, 3 kreativna tima sastavljena od po 5 studenata Vizualnih komunikacija kreiralo je rješenja za novo mainstream pivo. 

Zadatak je podrazumijevao osmišljavanje imena, kompletan branding, te osmišljavanje reklamne kampanje. Kroz intenzivnu suradnju unutar timova i i koordinaciju s kreativnim direktorima Waldingerom i Payerom studenti Vizualnih komunikacija u ovom su kratkom periodu uspješno savladali sve izazove koji su pred njih postavljeni. 

Kreirana su 3 suvremena kreativna rješenja za 3 nova mainstream piva i osmišljene pripadajuće reklamne kampanje. Uz sve to, studenti su se u čitavom procesu i jako dobro zabavili.

Njihova rješenja mogu se pogledati u Galeriji Studija dizajna do daljnjega u sklopu postava trenutne izložbe Studija.

Zahvaljujemo Agenciji Bruketa&Žinić&Gray na suradnji i veselimo se novim i budućim zajedničkim projektima.

Studenti koji su sudjelovali u radionici: Eva Bakrač, Ante Beović, Ema Božek, Lucija Burić, Franjo Jurić, Ines Kocijan, Lucija Pezer, Mia Ribić, Mare Roth, Luce Storić, Paula Strugačevac, Ivana Šilić, Maja Štefanić, Lucija Tadić, Sara Zelić.

Mentori zadatka: Siniša Waldinger i Ivo Payer, Bruketa&Žinić&Grey.

Podrška VK: Tomislav Vlainić, Marija Juza, Ana-Marija Poljanec, Romana Kajp.

Foto: Boris Benger B&Ž&Grey, Studij dizajna.