Retrospektiva – ljeto 2022. – neobjavljeno: izložba "Još malo" Zrinke Zagorec

Naša studentica Zrinka Zagorec ljetos je svojem gradu Križevcima predstavila studentske radove nastale na Studiju dizajna. 

14. srpnja 2022., u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, naša studentica Zrinka Zagorec te njena kolegica sa slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti Marta Katavić svojem su gradu predstavile radove koje su stvarale tijekom tri godine studija. Marta je izložila svoje slikarske radove dok je Zrinka odlučila pokazati radove gotovo svih kolegija kako bi publici približila što sve dizajn obuhvaća. Od radova s kolegija Crtanje i Fotografija do finalnih modela s kolegija Projektiranje – industrijski dizajn, Zrinka je pokušala obuhvatiti što raznovrsniji spektar radova. Posjetitelji su mogli vidjeti crteže, modele, fotografije, ali i tehničke nacrte presjeka spojeva koje studenti Industrijskog dizajna uče na kolegiju Osnove drvnih konstrukcija koji slušaju na Šumarskom fakultetu. Na kraju posjetitelje su najviše dojmili blokovi s bilješkama i skicama te osobnim komentarima i prikazima procesa koje je Zrinka izložila i time prikazala i intimniji dio nastajanja svojih radova.
Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i kulturu Sandro Novosel, a na otvorenju su govorile i studentice Marta i Zrinka te ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. “Ove mlade umjetnice uskoro će stvoriti nešto novo, pa nam baš ova djela možda neće htjeti kasnije ni pokazati, a zaista su vrijedna za vidjeti.“, rekla je Tea Hatadi.

Otvorenje izložbe održalo se 14. srpnja, na Zrinkin rođendan, pa je Zrinka tako na najljepši način, uz mnogobrojne posjetitelje, obitelj i prijatelje, proslavila taj dan i svojem gradu pokazala što se sve radi na Studiju dizajna. Izložba je ostala otvorena do 3. rujna 2022.

Zrinka zahvaljuje svim svojim mentorima i profesorima na podršci i strpljenju tijekom njenog stvaranja, a mi čestitamo mentorima i profesorima na jednoj uspješnoj studentici koja je svoj fakultet u najboljem svjetlu, kroz svoje radove, prezentirala svojem gradu.

Za više informacija odaberite poveznicu:
https://www.gradski-muzej-krizevci.hr/?p=4186
https://prigorski.hr/foto-likovno-ljeto-u-krizevcima-predstavile-se-sjaj...
https://www.krizevci.info/2022/07/15/foto-mlade-krizevcanke-ispunile-gal...