REAL RIS ljetna škola u Šibeniku (22.-26.7.2024.) - poziv studentima

Ove godine škola se prvi put odvija kao međunarodna, uz podršku Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Urban mobility), a održat će se od 22. do 26. srpnja pod nazivom “Co-creation for Innovation”.

Ukratko, koncept ljetne škole je sljedeći:

  • predviđeno je 25 sudionika/ca iz Hrvatske i Latvije + 8 mentora/mentorica iz Hrvatske i Latvije,
  • škola se provodi na engleskom jeziku,
  • gradovi Šibenik (HR) i Liepaja (LV) unaprijed će definirati po 3 izazova s kojima se susreću u pogledu mobilnosti i prometa,
  • zadatak sudionika/ca je da u interdisciplinarnim timovima tijekom trajanja škole oblikuju inovativne koncepte i rješenja koji imaju potencijal pridonijeti rješavanju jednom od ponuđenih izazova,
  • troškovi smještaja, obroka i puta su osigurani za sve sudionike/ce,
  • na školi će sudjelovati mentori/ce iz akademskog sektora, javnih agencija, nevladinih organizacija, poduzetništva i industrije.

 

Program škole obuhvaća kratka predavanja i intervjue s inovatorima i predstavnicima industrije, svakodnevni timski rad pod mentorstvom te prezentaciju izrađenih koncepata široj javnosti.

Osnovni cilj škole jest upoznati sve prisutne sa izazovima i trendovima održivog razvoja gradske mobilnosti, s posebnim fokusom na obalne gradove te primjenu novih tehnologija koje podržavaju energetsku i digitalnu tranziciju gradova.

 

Na REAL RIS školu se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske ili Latvije i to:

  • studenti/ce dodiplomskih studija ( završena najmanje 2. godina),
  • studenti/ce diplomskih studija,
  • zaposlene ili nezaposlene osobe koje su stekle diplomu ustanove visokog obrazovanja nakon 1.1.2023..

Dobrodošli/e su studenti/ce svih smjerova i studijskih programa, s naglašenim interesom za rješavanje prostornih, organizacijskih, društvenih ili tehnoloških izazova gradske mobilnosti te razvoj inovativnih proizvoda i usluga.

Prijave za ljetnu školu zaprimaju se do 29.4.2024..

Sve informacije o REAL RIS projektu i ljetnoj školi mogu se pronaći na web stranici: https://regea.org/en/real-ris-responsible-educated-agile-leading-ris/.

Tekst natječaja, kriteriji odabira i druge informacije dostupne su na: https://regea.org/wp-content/uploads/2024/02/REAL-RIS-Summer-School_Call-for-students_finalv2.pdf

Prijave se podnose putem online obrasca: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=BZkmnjoWUUmfBwkDmoi-pXkBytQfSdhLtA4PnI0yg9VUOVBUWUEyWjRPR1dZRlhLMDhGTzhUVEFDRi4