Rave of the Ritualesque: radionica spekulativne dizajnerske prakse

Rave of the Ritualesque: radionica spekulativne dizajnerske prakse

U tijeku su prijave za novo izdanje radionice spekulativne dizajnerske prakse na temu 'Rave of the Ritualesque', namijenjene studentima i mladima koji se bave primarno dizajnom i umjetnošću. Radionica će se održati od 22. do 27. svibnja 2023. godine u Puli, pod vodstvom kolektiva Post Workers Theatre koji čine Demitrios Kargotis, Dash Macdonald i Nicholas Mortimer, a rok za prijave je 30. travanj.

Kontekst
'Raves are about our future. They inspire us to become aware of ourselves, our surroundings and our humanity. They are about how we will come together as a species and how we will treat each other. We only need to remember that raves are NOT a way of life. They are a ritual.' -Graham St John, 2009.

Nastavno na početke udruge Metamedij kao organizatora plesnih glazbenih festivala, Post Workers Theatre vodit će šestodnevnu radionicu i besplatan party kako bi ispitali politički potencijal i kreativni kolektivizam rejv kulture. Promotrit ćemo radikalnu povijest rejva(nja) kao dijela borbe za prava i slobode izvan posvemašnje privatizacije i individualizacija društva. Radionica će osmisliti suradničke kreativne procese koji utjelovljuju politike sadržane u praksama ‘’partijanja’’. Istražujući slušanje kao oblik aktivizma, terenski rad, javni angažman i multimedijske metode koje će inkorporirati zvučni okoliš (engl. soundscape), teatarski dizajn i performans kako bi istražili na koji način rejv postaje uprizorenje zajedničkih borbi. Težit ćemo prema inscenaciji rejva kao društvenog dokumenta koji reflektira trenutne probleme i preokupacije Pule, polazeći od društveno-ekonomske povijesti grada i njegove preobrazbe u uslužnu ekonomiju potpomognutu prekarnim sezonskim zapošljavanje.

Opće informacije
Poziv je namijenjen širokom spektru sudionika, od studenata do mladih stručnjaka u području dizajna, zvuka (digitalnog/instrumentalnog), medija, performansa, mode, umjetnosti i sociologije u dobi od 18 do 35 godina. Budući da je radni jezik radionice je engleski, od polaznika očekuje dobro poznavanje engleskoga. Sudjelovanje u radionici je besplatno. Troškovi smještaja su u potpunosti pokriveni od strane organizatora. Troškovi puta i hrane nisu pokriveni. Na radionici će biti osigurana osvježenja.

Mentori
Post Workers Theatre (Dash Macdonald, Demitrios Kargotis i Nicholas Mortimer) je umjetnički kolektiv koji istražuje budućnosti politički angažiranog performansa putem osmišljavanja povijesnih oblika kreativnog otpora s ciljem adresiranja nejednakosti u suvremenim prekarnim praksama. www.postworkerstheatre.com

Prijave
Prijave za sudjelovanje na radionici vrše se putem online prijavnog obrasca.
Za više informacija, kontaktirajte nas na kontakt.radionice@gmail.com.
Prijave za sudjelovanje podnose se do 30. travnja 2023. godine. Broj sudionika je ograničen. Svi prijavljeni bit će obaviješteni o selekciji putem e-maila između 4. i 8. svibnja 2023. Nakon obavijesti o selekciji, od polaznika se očekuje da potvrde mogućnost svojeg sudjelovanja.

Dizajn
Oleg Šuran