Radionica u Lonjskom polju – poziv na sudjelovanje

Radionica u Lonjskom polju – poziv na sudjelovanje

U sklopu diskurzivnog programa hrvatskog paviljona „Same as it Ever Was“ na 18. međunarodnoj izložbi arhitekture – La Biennale di Venezia, objavljen je poziv za sudjelovanje na radionici u Lonjskom polju pod vodstvom međunarodnog kolektiva Open Forest Collective. Radionica se održava od 19. do 23. srpnja, a rok za prijavu je do 12. lipnja 2023.

Radionica uključuje trodnevno performativno istraživanje divljine Lonjskog polja, s fokusom na promatranje kompleksnih odnosa između vrsta koje oblikuju ekologiju močvare. Sudionici će eksperimentirati s promatranjem i bilježenjem otvorenih, višeosjetilnih i spontanih odnosa koji se odvijaju izvan granica ljudske kontrole. Eksperimentirat će s različitim performativnim i spekulativnim istraživačkim praksama, uključujući hodanje, slušanje, pripovijedanje i dr. Zajednički rezultati putovanja močvarama Lonje bit će prikazani u sklopu predstavljanja hrvatskog paviljona na 18. međunarodnoj izložbi arhitekture – La Biennale di Venezia.

Radionica je namijenjena studentima diplomskih, poslijediplomskih studija, istraživačima i mladim praktikantima koji se bave kreativnim praksama u područjima umjetnosti, dizajna, digitalne tehnologije, psihologije, društvenih i prirodnih znanosti. Radionica će se održati na engleskom jeziku. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Smještaj i hranu također osiguravaju organizatori. Maksimalan broj sudionika je ograničen na 20.

Open Forest Collective (https://openforest.care) multidisciplinarna je grupa kreativnih praktičara i istraživača koji se bave šumama i podacima o šumama. Trenutačni članovi Kolektiva su Andrea Botero, Markéta Dolejšová, Jaz Hee-jeong Choi i Chewie. Radionicu u Lonjskom polju  vodit će osobno Markéta Dolejšová i Jaz Hee-jeong Choi. Domaćini tijekom radionice bit će Mia Roth i Tonči Čerina (kustosi hrvatskog nastupa ) i Ivica Mitrović (kustos diskurzivnog programa).

Prijava te ostali detalji i informacije dostupni su na linku: https://www.sameasiteverwas.hr/feral-drifting-with-lonja-wetlands-call-for-participation/