Radionica: Novi dizajn za PAN AM 1986.

Radionica: Novi dizajn za PAN AM 1986.

U subotu, 29. lipnja, s početkom u 11 sati, u HDD galeriji održat će se besplatna radionica 'Novi dizajn za PAN AM 1986.', pod vodstvom Igora Laha (propagandist Ozehe, 1974. – 1990.) i Slavka Henigsmana (grafički dizajner, Kreativni odjel Ozehe, 1970. – 1975.) Rok za prijavu za sudjelovanje je srijeda 26. lipnja.

Namjera radionice je upoznati mlađe generacije dizajnera s iskustvom rada u agencijskom okruženju, s velikim internacionalnim klijentom, u uvjetima pred-digitalnog doba – koristeći autentične metode, alate, tehnike i pristupe karakteristične za sredinu 80-ih godina.

Radionica s istom ovom temom, ali malo drukčijim projektnim zadatkom, bila je održana krajem 2016. godine kao dio popratnog programa uz izložbu Dizajn s feedbackom: OZEHA – “Primijenjena umjetnost u službi propagande i publiciteta”. Osim velikog interesa koji je tada izazvala, povod za novu radionicu je i koincidencija da se od ove godine, nakon gotovo tri desetljeća, ponovno uspostavljaju direktni letovi između Hrvatske i Sjedinjenih Država! Radionica je namijenjena mladim dizajnerima i studentima dizajna koji u svojoj praksi dosad nisu imali priliku doživjeti čari analognih tehnika u dizajnu – od fotokopiranja i kolažiranja do letraseta i foto-sloga – ali i onima koji su oduvijek htjeli doživjeti iskustvo rada u visokospecijaliziranom agencijskom okruženju poput onog u Ozehi tijekom 80-ih godina 20. stoljeća.

Za rekonstrukciju konkretnog dizajnerskog radnog zadatka zaduženi su nekadašnji Ozehaši – propagandist Igor Lah i Slavko Henigsman iz Kreativnog odjela Ozehe – a radionica je bazirana na stvarnom projektnom zadatku iz 1986. godine. Učesnici će prema njemu pristupiti kreiranju propagandnog sredstva za kompaniju PAN AM (Pan American World Airways) koja je te godine uspostavila direktni let iz Hrvatske u SAD. Zbog ograničenih kapaciteta, predviđeno je sudjelovanje 6 polaznika – profesionalnih dizajnera i studenata dizajna vizualnih komunikacija. Radionica počinje u subotu, 29.6. u 11 sati, a trajat će 4 sata. Svi prijavljeni polaznici dobit će na uvid mailom dodatne referentne materijale vezane za projektni zadatak.

Sudjelovanje na radionici je besplatno! Svoje mjesto na radionici rezervirajte e-mailom na adresu hdd@dizajn.hr s naznakom (subject) „Radionica Pan Am“.

Izvor: www.dizajn.hr