Poziv na sudjelovanje u programu Erasmus+

Poziv na sudjelovanje u programu Erasmus+

Studij dizajna pokrenuo je aktivnosti vezane za Erasmus+ studijski boravak za programske zemlje (EU-KA103) za akademsku godinu 2020/21. Rok online prijave i slanja potpune dokumentacije natječaja ECTS koordinatorici Studija dizajna Ivani Fabrio je 21.veljače 2020.(12:00 sati).

Natječaj sa svim prilozima nalazi se na slijedećoj poveznici:

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/erasmus-natjecaj-za-mobilnost-studenata-za-studijski-boravak-programske-zemlje-ka103-eu-za-ak-2/

Molimo pažljivo proučiti sve dokumente s poveznice, te svoj interes za studijskim boravkom iskazati Ivani Fabrio na ifabrio@arhitekt.hr do ponedjeljka, 10.veljače, nakon ćega će uslijediti Erasmus+ info dan za sve zainteresirane u svrhu pomoći oko prijave.

Ugovorene kvote mobilnosti odlaznih studenata SD 2020/21 nalaze se u dokumentu Ugovorene kvote SD, a kriteriji vrednovanja natjecaja u dokumentu Odluka povjerenstva o kriterijima vrednovanja. Studijski boravak omogućen je za:

1. Kunstuniversität Linz / University of Art and Design / Sveučilište za umjetnost, Linz, Austrija https://www.ufg.at/Incoming-Students-Erasmus.9373+M52087573ab0.0.html - jedna mobilnost na Diplomskom studiju za studente Vizualnih komunikacija (Graphic design and Photography) ili Industrijskog dizajna. Molim pročitati upute s poveznice.

2. İstanbul Teknik Üniversitesi, Istanbul, Turska - course list:  http://www.sis.itu.edu.tr/eng/curriculums/plan/EUTE/201810.html  - dvije mobilnosti na Preddiplomskom studiju (ljetni semestar) za studente Industrijskog dizajna. Molim pročitati upute s poveznice.

Kao šo piše u dokumentu: Odluka povjerenstva o kriterijima bodovanja (članak 5), dio  natječajnih bodova se ostvaruje kroz Prijavu za volontiranje u statusu studenta-suradnika na Erasmus+ programu (u vidu suradnje ECTS koordinatora), te se boduje s 30 bodova (na temelju Uvjerenja ECTS koordinatora matičnog studija). Tom prijavom student izražava volju za volontiranjem u procesu koordinacije i komunikacije između ECTS koordinatora i studenata, te je Prijavu potrebnu poslati zaključno s 10. veljače 2020. na mail ifabrio@arhitekt.hr. Prijava se sastoji od izjave za iskazivanjem za volontiranjem u statusu studenta-suradnika na Erasmus+ programu, a treba biti poslana kao PDF dokument koji sadrži osnovne podatke o studentu.
 

Agencija za mobilnost i programe EU uvela je izmjenu i dodatno povećanje iznosa financijske potpore za dvije skupine zemalja za dodatnih 50 , tako da novi iznosi za ak. god. 2020./21. glase:

 

1. za studente koji  odlaze  u  Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 470 €,

2. za studente koji  odlaze  u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će 520 €,

3. za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku, Švedsku ili Ujedinjeno Kraljevstvo mjesečni iznos potpore iznosit će 520 €.

Za sva pitanja te iskaz interesa javiti se ECTS koordinatorici Ivani Fabrio.