Poziv na radionicu izrade odjevnih predmeta pod nazivom JOIN Collective Clothes

Poziv na radionicu izrade odjevnih predmeta pod nazivom JOIN Collective Clothes

Muzej grada Zagreba ugošćuje mladu nizozemsku dizajnericu i istraživačicu Anouk Beckers, koja će predstaviti svoj rad u području mode i modnog dizajna. Anouk će voditi dvodnevnu radionicu izrade odjevnih predmeta pod nazivom JOIN Collective Clothes te će predstaviti svoje druge projekte, među kojima i projekt BOOKLOOK. Radionica će se održati 14. i 15. listopada od 10.30 do 17.30 sati. Razgovor s dizajnericom održat će se 15. listopada u 18.00 sati a vodit će ga Ivana Čuljak, organizatorica i koordinatorica projekta.

JOIN Collective Clothes dizajnerski je i istraživački projekt u kojem Anouk istražuje modu kao kolektivnu praksu, fokusirajući se na zajedničko dizajniranje, izradu i nošenje odjeće. Projekt se realizira kroz radionice kojima se sudionike potiče na sudjelovanje u zajedničkom kreiranju i izradi odjevnih predmeta sastavljenih od pojedinačno izrađenih dijelova. Osnovni alat projekta je priručnik s krojevima, koncipiran kao otvoreni modularni sustav odjeće koji se sastoji od četiri različita kroja: top (J), rukav (O), nogavica (I) i dio suknje (N). Sudionici na radionicama osmislit će i izraditi jedan dio JOIN odjevnog predmeta koristeći krojeve iz priručnika, tekstilne viškove iz proizvodnje i/ili second hand materijale. 

U okviru gostovanja u Muzeju grada Zagreba, održat ćemo i razgovor s Anouk Beckers. Bit će riječi o projektu JOIN Collective Clothes, o novom istraživačkom projektu BOOKLOOK, u kojem spaja modni časopis s odjevnim predmetom, što rezultira nizom nosivih modnih časopisa. Dotaknut ćemo se i tema vezanih uz obrazovanje na Akademiji Gerrit Rietveld te suradnji s Werehouse platformom (Amsterdam).

Sudjelovanje u programu se ne naplaćuje. Broj mjesta na radionici ograničen je na petnaest (15) sudionika po danu i potrebno se prijaviti putem PRIJAVE. 
Rok za online prijavu: srijeda, 12. listopada 2022. (do ponoći).

Više