Poziv na foto natječaj Osjeti Mediteran

Poziv na foto natječaj Osjeti Mediteran

Otvorene su prijave za međunarodni studentski foto natječaj 'Osjeti Mediteran', kojeg organizira četvrta međunarodna znanstvena multidisciplinarna konferencija 'Mediterranean Islands Conference 2022' (MIC – Vis 2022). Rok za prijavu na natječaj i slanje fotografija je 14. kolovoza. Na natječaj se mogu prijaviti svi studenti, bez obzira da li se fotografijom bave amaterski ili profesionalno, a najbolje će odabrati tročlani stručni žiri.

Najbolje tri studentske fotografije na natječaju bit će nagrađene te će uz ostale odabrane fotografije biti izložene na izložbi 'Osjeti Mediteran' koja će se održati u okviru konferencije. Selekcijski postupak odabira najboljih fotografija će provesti stručni žiri u kojem su Mare Milin, jedna od najpoznatijih i najnagrađivanijih hrvatskih fotografkinja, Sara Horvatić, studentica VERN’a te autorica nekoliko samostalnih izložbi i Filip Filković Philatz, filmski redatelj i umjetnik.

Kotizacija za sudjelovanje se ne naplaćuje.
Svaki autor može sudjelovati s najviše 4 fotografije – bilo koje tehnike, CB ili u boji.
Manipulacije fotografijom u Adobe Photosopu smiju uključivati isključivo mijenjanje izreza fotografije te tonsku i kolor obradu iste, uklanjanje prašine sa senzora i drugih sitnih elemenata. Zabranjeno je mijenjanje sadržaja same fotografije.
Fotografije se šalju u digitalnom obliku, dulja stranice fotografije mora iznositi minimalno 5000 pixsela. File-ovi se šalju kao .jpeg dadoteka maksimalne veličine 4MB.
Fotografije izabrane za izlaganje na izložbi organizator će izraditi u formatu 50 × 70 cm
Fotografije se šalju isključivo elektroničkim putem, e-mail porukom na adresu info@mic-vis.eu sa subjectom poruke 'Foto natječaj Osjeti Mediteran'.

Uz fotografije svaki autor šalje i ispunjenu prijavnicu na hrvatskom ili engleskom jeziku (koju možete preuzeti ovdje) sa svojim imenom i prezimenom i podatcima o fotografijama. Svaka fotografija mora imati ime i prezime autora i naziv fotografije. File pojedinog autora ne smije biti veći od 16MB.
Potpisom i slanjem prijavnice prihvaćaju se uvjeti organizatora kako bi se odabrane fotografije bez posebne naknade mogle koristiti za reprodukciju u katalogu i objavu u svrhu promocije natječaja, izložbe i znanstvene konferencije. Organizator fotografije neće koristiti u drugu svrhu osim promocije izložbe i znanstvene konferencije uz potpisivanje imena autora fotografija.

Svaki autor koji bude sudjelovao na izložbi će primiti e-katalog, a nagrađeni svoje nagrade i priznanja. WEB katalog dostavit će se na e-mail adresu svakog sudionika izložbe. Nagrade će se dodijeliti na otvorenju izložbe, a nepreuzete dostaviti poštom.

Važni datumi:
- fotografije se primaju do 14. kolovoza 2022.
- ocjenjivanje radova: 15. i 16. kolovoza 2022.
- objava rezultata ocjenjivanja: 17. kolovoza 2022
- otvaranje izložbe: 14. rujna 2022. u 20:00 sati na u Visu, uz otvaranje četvrte međunarodne znanstvene konferencije MIC- Vis 2022

Više