Otvorene su prijave za FER-ov studentski startup inkubator SPOCK

Otvorene su prijave za FER-ov studentski startup inkubator SPOCK

Otvorene su prijave za četvrtu generaciju FER-ovog studentskog startup inkubatora SPOCK. Prilika da konačno realizirate onu jednu ideju i pokrenete startup, a kasnije možda i uspješnu tvrtku. I sve to uz potporu FER-a i vodstva sa startup iskustvom. Prijave su otvorene do 30. studenog.

Program je otvoren za sve studente Sveučilišta u Zagrebu i one koji su diplomirali unazad dvije godine. Iako će se cijeli program odvijati na FER-u, pozivaju se studenti svih fakulteta da prijave svoje ideje kako bi predstavili probleme iz područja u kojima rade.

Od ove godine, jedna od glavnih novosti u programu je da su, osim standardnih timskih prijava s već osmišljenim projektima, moguće i prijave pojedinaca s idejama. Želja je potaknuti sve one koji su prepoznali neki problem i imaju ideju kako ga riješiti, da predstave svoju ideju, a SPOCK će im pomoći u formiranju tima (uvjet za ulazak u program je da u timu bude barem jedan student FER-a, trenutni ili diplomirao unazad dvije godine) i razvoju prototipa. Također se želi potaknuti povezivanje među studentima s različitih fakulteta kroz rad na zajedničkim, inovativnim projektima, gdje će svaki član tima doprinositi stručnim znanjem iz svog područja.

Program će se bazirati na radionicama iz područja koja su nužna u ranoj fazi razvoja svakog startupa te na kontinuiranom radu koji će se pratiti kroz tjedne sastanke i ispunjavanje kratkoročnih ciljeva. Radionice će održavati mentori koji vode uspješne startupe ili imaju značajno iskustvo u radu sa startupima, a u tjednu nakon radionice će timovi raditi na primjeni naučenoga. Glavni cilj SPOCK-a je pomoći timovima da na kraju programa imaju prototip s nužnim funkcionalnostima i kompletiran pitch deck, koji će im omogućiti dobivanje prvih korisnika, prijavljivanje za različite akceleratorske programe i traženje investicija. Popis svih pogodnosti ovogodišnjeg programa i okvirni vremenski raspored radionica možete naći na https://spock.fer.hr/#!/program.

Ideje pojedinaca se objavljuju i promoviraju po dolasku (ne čeka se kraj prijava) pa tako ranijom prijavom prijavitelji imaju veću šansu pronaći članove tima. Prijavite se na https://spock.fer.hr/prijave/ i napravite svoje prve startup korake.