Otvorene prijave za DA! Festival – studentski festival arhitekture, dizajna i umjetnosti

Otvorene prijave za DA! Festival – studentski festival arhitekture, dizajna i umjetnosti

Otvorene su prijave za izložbu i market 6. DA! Festivala koji će se održati 27.-29.3.2020. u prostorima Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Projekt se manifestira u obliku izložbe studentskih radova, radionica i predavanja stručnih gostiju predavača te zabavnog programa. Prijave studentskih radova traju do 29. veljače 2020.

DA! festival studentima u područjima arhitekture, umjetnosti, dizajna i drugih srodnih područja omogućuje promicanje vlastitog rada i sposobnosti, učenje novih vještina i širenja vlastitih vidika. Kroz interdisciplinarno povezivanje svih umjetničkih, umjetničko-znanstvenih i umjetničko-tehničkih struka, podiže se svijest javnosti o radu studenata i vrijednostima istog.

Festival je u potpunosti organiziran od strane studenata studija Arhitekture i urbanizma te Studija dizajna, Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s brojnim fakultetima iz države i regije. Ove će se godine po prvi put festival odrediti kroz temu održivosti – ekološku, ekonomsku i socijalnu dimenziju tog pojma. Ta će tema biti nit vodilja studentske izložbe, predavanja i radionica, kao i samoga koncepta organizacije festivala.

Prijave studentskih radova traju do 29. veljače 2020. Studenti mogu preko PDF obrasca sa službene web stranice festivala i slanjem istog na službenu e-mail adresu prijaviti radove iz područja arhitekture i urbanizma, krajobrazne arhitekture, grafičkog i produkt dizajna, likovne umjetnosti, dramske i glazbene umjetnosti, te tekstilnog dizajna.

Organizatori festivala ne ograničavaju temu studentskih prijavljenih radova na isključivo održivost, ali napominju da bi bilo izvrsno kad bi se studenti pozabavili tom temom i pokušali je prikazati kroz vlastito stvaranje. Važno je napomenuti kako nema selekcije, tako da će svi prijavljeni radovi biti izloženi na izložbi.

Kroz tri dana festivala radovi će biti izloženi u prostorima Arhitektonskog fakulteta u Kačićevoj 26, a izložbu će popratiti predavanja gostiju predavača, zanimljive i edukativne radionice te zabavni program koji slijedi svake večeri. Ulaz na izložbe, predavanja i zabavni program je slobodan.

Preuzimanje prijavnica: https://dafestival.weebly.com/prijavise.html
Pratite novosti o festivalu i rasporedu događanja:
https://www.facebook.com/festivalDA/
https://www.instagram.com/da.festival/