Natječaj za simbole- lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena

Raspisan je natječaj za originalni dizajn lokalno prepoznatljivog simbola grada Zagreba, grada Splita i grada Rijeke koji raspisujemo u sklopu EU projekta 'Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena'. Natječaj je otvoren do 30. 06. 2019. god. do 24 h.

Projektom želimo proizvesti originalne, turistički atraktivne suvenire - ženske odjevne predmete i modne dodatke. Kako bi ovi suveniri doista bili atraktivni želimo pozvati modne dizajnere da izrade modne kolekcije inspirirane lokalnim podnebljem, etno motivima, tradicijskim materijalima i tehnikama kroz drugi Natječaj za dizajnerske kolekcije koji ćemo raspisati nakon ovog natječaja.

Ovim natječajem pozivamo Vas, dizajnere i umjetnike, da osmislite inovativan dizajn prepoznatljivog simbola grada Zagreba, Splita i Rijeke koje ćemo aplicirati na dizajnerske modne kolekcije. Smatramo da ćemo na taj način osigurati kvalitetu, originalnost i atraktivnost suvenira - ženskih odjevnih predmeta i modnih dodataka koji će se izraditi kroz ovaj projekt. Vašim dizajnerskim rješenjima doprinijet ćete kako kvaliteti naših suvenira, tako i kvaliteti provedbe našeg EU projekta te kvaliteti obrazovanja naših korisnica projekta – nezaposlenih žena svih dobnih skupina koje će se besplatno osposobiti za stiliziranje, krojenje, šivanje i ukrašavanje odjevnih predmeta – suvenira i tako (osposobljavanjem; psihološkim osnaživanjem; edukacijom o načinima aktivnog traženja zaposlenja, mogućnostima samozapošljavanja i plasiranja na tržište vlastitih rukotvorina; primjerima dobre proizvodne prakse) steći nove prilike za (samo)zapošljavanje.

Najbolja dizajnerska rješenja za simbole grada Zagreba, Splita i Rijeke biti će odabrana prema sljedećim kriterijima:

  • Dizajnersko rješenje odražava lokalno prepoznatljiv simbol grada - „priča priču“;
  • Dizajnersko rješenje odražava kreativnost, inovativnost, emocije i kulturne odrednice koje se povezuju s pojedinim gradom;
  • Dizajnersko rješenje predstavlja spoj tradicije i modernog;
  • Dizajnersko rješenje ima kulturno - povijesni, tradicijski i suvremeni element;
  • Dizajnersko rješenje prepoznatljivo je i jedinstveno;
  • Dizajnersko rješenje zadovoljava visoke estetske kriterije;
  • Dizajnersko rješenje pogodno je za apliciranje na ženske odjevne predmete i modne dodatke.

Sve o pravilima natječaja i načinima prijave možete saznati u Pravilniku koji se nalazi u prilogu ovog poziva.

Autorski radovi na natječaj šalju se elektronskom poštom na mail adresu navedenu u Pravilniku, obavezno zajedno s potpisanom i skeniranom Prijavnicom koja se nalazi u prilogu ovog poziva te ostalom popratnom dokumentacijom (kratkim profesionalnim životopisom i kratkim tekstualnim obrazloženjem rada).

3 najbolja dizajnerska rješenja (po 1 za simbol pojedinog Grada) biti će nagrađena novčanim nagradama. Također, kroz niz projektnih aktivnosti intenzivno će se promovirati radovi pobjednika, svih finalista Natječaja i sva rješenja simbola koja će se aplicirati na izrađene suvenire – modne kolekcije.

Više