Natječaj za izradu vizualnog identiteta manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2021.

Ured za udruge objavljuje natječaj za izradu vizualnog identiteta manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2021. Ured za udruge poziva sve zainteresirane studente umjetničkih akademija i fakulteta te studija dizajna (autore pojedince i timove) da prijave svoje radove na ovaj natječaj. Rok za dostavu prijedloga vizualnog identiteta je 7. svibnja 2021.   

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Organiziranjem ove tradicionalne manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti. 
 
Tema ovogodišnje manifestacije je „Krizna situacija = šansa za novi početak?“. Udruge aktivne na lokalnim razinama vrlo su važni akteri demokratskog društva koji često pronalaze najbolja rješenja za rješavanje problema lokalne zajednice, jer uzimaju u obzir njene potrebe i interese. Djelovanje udruga doprinosi izgradnji povjerenja, podrške i dobrih odnosa u zajednici. Osim toga, udruge su značajna karika u upravljanju i prevladavanju kriznih situacija, jer su često stvaratelji inovativnih rješenja za oporavak društva za vrijeme i nakon krize. Cilj je Dana otvorenih vrata udruga promovirati ovu važnu ulogu udruga u lokalnoj zajednici. 
 
Ove godine manifestacija se održava u virtualnom izdanju (online) te će obuhvatiti online tematske rasprave, programe i događanja. Predmet natječaja je osmišljavanje vizualnog identiteta manifestacije Dani otvorenih vrata udruga u slobodnoj tehnici (slika, crtež, fotografija, itd.) koja uključuje: 

Izradu ilustrativnog logotipa s tekstom Dani otvorenih vrata udruga
Primjenu ilustrativnog logotipa na plakatu (B2 format 50X70 cm) i
Primjenu ilustrativnog logotipa na Banneru

Obvezni elementi vizualnog identiteta:
Naziv manifestacije: Dani otvorenih vrata udruga
Datum održavanja: 10. – 12. lipnja 2021.
Tema manifestacije: „Krizna situacija = šansa za novi početak?“
Službeni logo ureda za udruge dostupan ovdje
Logo Ureda za udruge dostupan ovdje
Web adresa: www.udruge.vlada.hr i www.udruge.hr 
 
Rok za predaju radova je 7. svibnja 2021. godine.
Radovi se predaju u digitalnom obliku na adresu e-pošte: dovu@udruge.vlada.hr
Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na adresu e-pošte: dovu@udruge.vlada.hr