Natječaj za dizajn novog tekstilnog proizvoda Izaberi balu, zarolaj ideju

Natječaj za dizajn novog tekstilnog proizvoda Izaberi balu, zarolaj ideju

Prostoria d.o.o. raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi, javni poluanonimni natječaj za dizajn novog tekstilnog proizvoda od materijala na zalihi. Natječaj se provodi u dva kruga od kojih je prvi krug anoniman i u njemu se odabire min. pet finalista koji ulaze u drugi krug. Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u natječaju da prisustvuju informativnom sastanku koji će se održati u petak 17. veljače u 13 sati u dućanu Štof by Prostoria u Zagrebu, kako bi se upoznali s natječajnim zadatkom i uvjetima sudjelovanja te uživo pogledali dostupne materijale od kojih će se izrađivati novi proizvodi.

Usmeni brifing se organizira u cilju boljeg upoznavanja natjecatelja s natječajnim zadatkom i uvjetima sudjelovanja te pruža priliku zainteresiranim natjecateljima za postavljanje dodatnih pitanja predstavnicima Raspisivača i članovima Ocjenjivačkog suda. Na brifingu će svi natjecatelji uživo moći pogledati dostupne materijale od kojih će se izrađivati novi proizvodi i pobliže se upoznati s mogućim tehnologijama proizvodnje.

Usmeni brifing će se održati u dućanu Štof by Prostoria, Antuna Bauera 9, Zagreb, u petak 17.2.2023. s početkom u 13 sati. Sudjelovanje na usmenom brifingu nije obavezno.

Svi zainteresirani natjecatelji koji žele sudjelovati na usmenom brifingu moraju obavezno najaviti svoje sudjelovanje putem elektroničke pošte na adresu natjecaji@dizajn.hr najkasnije do 16.2.2023. do 20 sati. Poruku je potrebno nasloviti „Natječaj ŠTOF BY PROSTORIA_najava sudjelovanja“.

Natjecatelji koji neće moći prisustvovati usmenom brifingu mogu svoja pitanja unaprijed uputiti putem adrese natjecaji@dizajn.hr. Poruku je potrebno nasloviti „Pitanja – Natječaj ŠTOF BY PROSTORIA“ najkasnije do roka za najavu sudjelovanja. Na pitanja pristigla elektroničkom poštom prije informativnog sastanka, koja bi mogla biti zanimljiva širem krugu natjecatelja, odgovorit će se na sastanku, a odgovori na njih bit će dostupni u zapisniku i na www.dizajn.hr. Pri tome neće biti objavljeno ime natjecatelja koji su postavili pitanje. Odgovori na pitanja koji su već dani u objavljenoj natječajnoj dokumentaciji bit će poslani elektroničkom poštom samo natjecateljima koji su ih postavili.

Zadatak je osmisliti novi proizvod od takvog tekstila te ga oblikovati uzimajući u obzir karakteristike i zadatosti materijala poput vrste tkanja, širine bale, sastava i načina održavanja, pritom razmišljajući o optimalnoj iskoristivosti materijala te tehnološkoj izvedivosti. Cilj natječaja je dobiti proizvod koji će svojim estetskim i funkcionalnim vrijednostima oplemeniti naše svakodnevne prostore i situacije, istovremeno odražavati visoku razinu proizvodne kvalitete Štofa by Prostoria, te tipološki obogatiti asortiman postojećih proizvoda.

Natjecatelje pozivamo da oblikovanju pristupe maksimalno slobodno i otvoreno u smislu forme i funkcije, svakako vodeći računa o potrebama i karakteristikama potencijalnih korisnika novog predmeta, ali i vrijednostima koje predmet komunicira. Najbolja rješenja na autentičan način demonstrirat će inovativno korištenje tekstilnog materijala, dizajnerski će odgovoriti na zadatak njihovog optimalnog iskorištavanja, estetski će biti u skladu s oblikovnim karakteristikama proizvoda iz postojećeg asortimana, a konceptom će se odmaknuti od očekivanih tipologija dekorativnih predmeta.

Opći uvjeti natječaja
Projektni zadatak
Prijavnica
Izjava
Dodatna dokumentacija