Nataša Njegovanović ovogodišnja dobitnica Red Dot nagrade

Nataša Njegovanović ovogodišnja dobitnica Red Dot nagrade

Red Dot nagradu 2023, u kategoriji produkt dizajna, dobila je barski stolac COT W čiji dizajn potpisuju Nataša Njegovanović, asistentica na Studiju dizajna, i Studio Ru:t. COT W stolac proizvodi Ancona Grupa d.o.o. i Nunc iz Đakova.
 

Po riječima žirija:

'Vizualno privlačni detalji dizajna ovog barskog stolca su fascinantni i čine COT W neovisnim dizajnom. Njegov specifičan karakter posebno proizlazi iz zakrivljenog oblika velikodušnog sjedala od furniranog drva, koje se oslanja na okrugle noge od punog drva. 

Kako bi se povećala kontaktna površina između nogu stolice i sjedala, noge su malo šire na vrhu. Osim toga, stražnje noge stolice su bliže jedna drugoj od dvije prednje. Na srednjoj visini, metalni podupirač povezuje četiri noge, što osigurava stabilnost i služi kao oslonac za noge.'

Nagrade Red Dot dodjeljuju se od 1955. i jedna su od najuglednijih svjetskih nagrada za dizajn. 

Ovogodišnje Red Dot nagrade u kategoriji Brendovi i komunikacijski dizajn dobila su i dva hrvatska studija: Agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je dvije nagrade Red Dot za dizajn ambalaže Vegete&Spiruline i maslinovog ulja Turinela, dok je Kreativni studio Maša Vukmanović dobio Red Dot za štand Milla&Milli. Srebrnu nagradu MUSE Design Awards 2023 za modni dizajn dobio je Stjepko Rošin za samoinicirani rad Redefinition.