Nagrada Wizz Aira Leonardi Komen

Nagrada_Wizz_Aira_Leonardi_Komen_2017

Leonarda Komen, studentica 6. semestra Studija dizajna, smjera Vizualnih komunikacija, bila je članica tročlanoga tima koji je osvojio prvu nagradu za projekt kojim su sudjelovali na natječaju Wizz Air Youth Challenge.

Zadatak natječaja bio je kako približiti putovanje Wizz Airom mladima i tako promovirati centralnu Europu. 
 
U natječaju je sudjelovalo 987 prijavljenih timova, od kojih je za finalnu prezentaciju u Budimpešti nakon predselekcije odabrano njih 12. Odabrane je projekte nakon prezentacije ocjenjivao ocjenjivački sud sastavljen od osam sudaca, uključujući glavnu upravu mađarske low-budget aviokompanije Wizz Air, uz vanjske suradnike s područja marketinga, dizajna i komunikacija. Odlukom žirija najboljim projektom ocijenjen je projekt tima u okviru kojega su, osim Leonarde Komen, sudjelovali studentica ekonomije Klara Komen i Marko Dunđer, student tehnologije i organizacije prometa. Projekt kojim su pobijedili brojnu međunarodnu konkurenciju uključivao je strateški plan, upgrade aplikacije, istraživanje na fokus grupi, marketinšku kampanju, financijski plan zarade i troška te novi slogan uz osobnu priču. 
 
Temeljna ideja njihova projekta bila je prenijeti koncept Inter Raila u zračni promet. Osvojena nagrada jest godinu dana besplatnog neograničenog putovanja kompanijom Wizz Air, realizacija projekta na aplikaciji Wizz Air te potpuna novčana sredstva za ostvarenje ideje – što će za cijeli tim biti značajna referenca i iskustvo za budući profesionalni rad.