Nagrada Clinica studiu Vedrana Kasapa

studio_Slinica

Clinica studio pobijedio je na natječaju za idejni projekt memorijalnog parka NK Hajduk u sklopu stadiona Poljud u Splitu.

Dizajnerski tim Clinice čine Vedran Kasap, docent na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta, i diplomirana dizajnerica Ozana Ursić. Vedran i Ozana surađuju poslijednjih nekoliko godina na nizu projekata iz područja prostornog dizajna, dizajna interakcija i produkt dizajna. 
Jedan od značajnijih projekata na kojem su radili tri godine je  projekt integracije EU Natura 2000 u sklopu kojeg su, kao dio konzorcija, dizajnirali dvadesetak interpretacijskih, edukacijskih i posjetiteljskih centara za Parkove Hrvatske. 
Osim toga autori su stalnih muzejskih postava Etnografskog muzeja Istre u Pazinu, Zavičajne kuće zvončara u Viškovu i brojnih drugih projekata. Zajedničko svim projektima Clinica studia je atraktivnim interaktivnim izlošcima i njihovom postavom postići ekskluzivnost prostora putem dizajna doživljaja i tako posjetiteljima pružiti informacije na zanimljiviji način. Clinica studio potpisuje i likovni postav nedavno održane izložbe posvećene Vjenceslavu Richteru u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.