Na međunarodnom dizajn natjecanju Wolda 13, Design Bureau Izvorka Jurić osvojio dva zlata, srebro i priznanje

Na ovogodišnjem međunarodnom dizajn natjecanju WOLDA 13, Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je dvije zlatne nagrade - za dizajn logotipa Tref i redizajn znaka i logotipa Kaštil Slanica, srebrnu nagradu za redizajn znaka i logotipa Udruge Šapica te priznanje za redizajn znaka i logotipa Udruge za kreativni socijalni rad.

Wolda (Worldwide Logo Design Award) je međunarodno natjecanje za dizajn znakova, logotipa, identiteta, tiskanica i ambalaže, a dodjeljuje se u sedam kategorija: dizajn novog znaka/logotipa, redizajn znaka/logotipa, dizajn animiranog i zvučnog znaka/logotipa, dizajn fleksibilnog identiteta, dizajn korporativnog identiteta, dizajn korporativnog identiteta uz dizajn tipografije te dizajn znaka/logotipa u kontekstu ambalaže. 

Na 13. WOLDA natjecanje prijavljeni su radovi iz čak 33 zemlje, a međunarodni ocjenjivački sud ove godine čine ugledni dizajneri iz Japana, Luxemburga, Danske Nizozemske, Mađarske, Australije i USA-a. 

TREF logotip - WOLDA 13 Gold Award - New logo

TREF je premium lager pivo, namijenjeno mladima koji vole prirodno proizvedena pitka piva. Karte i njihova vertikalna simetričnost logično se nameću kao usmjerenje. Tako je brend dizajniran kao logotip u obliku ambigrama — dizajnirana riječ koja se čita jednako kada se okrene naopačke. Dizajn prenosi asocijacije na fraze “dobio si dobre karte”, eng. “good hand” ili “lucky deal”, a vječni optimisti kojima je čaša uvijek polupuna i u pokeru gube samo ako se dobro ne zabave, pronaći će se u sloganu “Kako god okreneš”.

Kaštil Slanica rebrending - WOLDA 13 Gold Award - Logo redesign

Kaštil Slanica je obiteljski restoran s više od 25 godina tradicije. Cilj ovog rebrandinga je definiranje novog verbalnog i vizualnog identiteta koji će komunicirati vrijednosti restorana na višem premium nivou, spajajući tradiciju s gastronomijom. Restoran se nalazi na pradjedovini obitelji, staroj tvrđavi i trgovištu solju iz 16. stoljeća, kojem se prilazilo s riječnog, morskog i kopnenog puta.  Motiv znaka zadržava postojeći motiv – Kaštil, dodajući mu element asocijacije na sol – Slanica, i soljenke kao asocijacije na gastro ponudu – restoran. 

Udruga Šapica - WOLDA 13 Silver Award - Logo redesign

Osnovna misija Udruge "Šapica" je skrb o životinjama, prvenstveno o psima i mačkama, te pronalaženje osoba koje bi ih željele udomiti. Redizajn vizualnog identiteta stavlja u prvi plan ljubav prema životinjama i činjenicu da bi veza sa životinjom treba trajati zauvijek. Inspiracije komunikacije proizašla je iz želje djelatnika Udruge koja se česti koristi kad se pas i njegov udomitelj upoznaju: "Nadamo se da su pronašli svog zauvijek prijatelja".

Udruga za kreativni socijalni rad - WOLDA 13 Award of Excellence - Logo redesign

Udruga za kreativni socijalni rad pruža podršku korisnicima kroz izazovna životna razdoblja. Poput pružanje psihosocijalne pomoći i podrške, prevencije ovisnosti i ukazivanje zdravog načina života, aktivno djelovanje u stručnom pomaganju ovisnicima u postizanju trajne apstinencije, pomoć u integraciji i edukacija osjetljivih skupina društva i sl. Redizajnom vizualnog identiteta zadržao se osnovni motiv – ruke, ali tako da su orijentirane jedna prema drugoj i zajednički tvore formu križa, komunicirajući podršku i pomoć u kriznim situacijama, što je i osnova djelovanja Udruge.