Martina Ramljak i Tara Radić nagrađene na Unizg Global Game Jam

Martina Ramljak i Tara Radić nagrađene na Unizg Global Game Jam

Uspješno je završen prvi 'Unizg Global Game Jam' održan 26.-28.01.2024., u organizaciji ADU, FER i Studija dizajna. Tijekom 'Unizg Global Game Jam' sudionici različitih profila i predznanja su u svega 48 sati trebali osmisliti, realizirati i prezentirati prototip video igre ili društvene igre što je predstavljalo zahtjevan izazov. Nagradu za najbolju igru, oblikovanje zvuka i oblikovanje narativa dobio je tim s igrom 'The life of Bob", u kojem su kao vizualni umjetnici sudjelovale naše studentice, Martina Ramljak i Tara Radić.

'UniZg Global Game Jam' je dio globalne inicijative (https://globalgamejam.org/) koja okuplja strastvene pojedince iz svijeta razvoja igara, dizajna, programiranja i umjetnosti, a cilj je stvoriti platformu za razmjenu znanja, iskustva i ideja te potaknuti inovativnost i kreativnost među studentima i profesionalcima. 

Uz profesionalce iz game industrije, u organizaciji i mentoriranju sudjelovali su i naši nastavnici doc.art. Andrija Mudnić i doc.art. Inja Kavurić Kireta.