Korana Mileusnić

Valentin Domović

Mia Ribić

Hana Krajčević

Ema Božek

Ana Nikšić

Luminese

2022./2023. / Industrijski dizajnVizualne komunikacije / Diplomski: II semestar / Dizajn interakcija 2
Mentor: 
Kasap Vedran

Re/interact su prostorne instalacije grupnih radova studenata diplomskog Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nastalih u ak.god. 22./23. na kolegiju Dizajn interakcija. Studenti prve grupe su kroz prvi semestar i razvijeni case study postavili temelje za oblikovanje idejnog rješenja u drugom semestru, na zadanu teme energetske učinkovitosti u gradu Zagrebu. Studenti druge dvije grupe su na zadatak dizajna za klimatske promjene odgovorili savladavanjem open source UI alata i prepoznavanjem prednosti koje doprinose zanimanju dizajnera. 

Luminesce je hrvatski brend prirodne kozmetike izrađen od lokalnih jadranskih meduza. Prirodnom ekstrakcijom njihovog kolagena, stvoren je niz proizvoda koji pomlađuju, upotpunjuju i balansiraju vaš mladolik izgled, a meduzama ponovno omogućavaju prirodan habitus u Jadranu.

Njegovanje lokalnih vrijednosti i rada ribara, sakupljača meduza, znanstvenika i dermatologa, objedinila je priču povratka balansiranom životu Jadrana koji je prenapučen organizmima, a čija je dobrobit temelj opstanka ljudske vrste u borbi protiv klimatskih promjena.

 

Luminese