Izložba: Novi prostori intime

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe "Novi prostori intime" u srijedu, 12. lipnja 2024. u 19,00 sati u Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14, 10000 Zagreb.

Izložba "Novi prostori intime" ostvarena je u suradnji Etnografskog muzeja u Zagrebu s Filozofskim fakultetom (Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju), Akademijom likovnih umjetnosti (Odsjekom za animirani film i nove medije), Arhitektonskim fakultetom (Odsjekom Studija dizajna i Katedrom za arhitektonsko projektiranje) te Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije (Drvnotehnološkim odsjekom) Sveučilišta u Zagrebu.

Na izložbi su izloženi radovi koji su nastali na radionici Intimni prostori svakodnevice koja je bila održana od listopada 2023. do ožujka 2024. godine, tijekom 64 sata nastave na kojoj je sudjelovalo 25 studenata podijeljenih u pet interdiciplinarnih grupa koji su radili s mentoricama i mentorom.

Voditeljice projekta su dr.sc. Zvjezdana Antoš, ravnateljica Etnografskog muzeja i doc. art. Andrea Hercog  iz Arhitektonskog fakulteta – Odsjek Studija dizajna, suradnica je Mia Čujkević Plečko, kustosica.

Mentori: izv. prof. dr. sc. Sanja Lončar, izv. prof. dr. sc. Petra Kelemen, prof. art. Branimir Rajčić, izv. prof. dr. sc. Danijela Domljan, izv. prof. Ana Hušman, izv. prof. mr. sc. Ivana Fabrio, doc. art. Andrea Hercog, asis. Nina Bačun.