Izložba diplomskog rada Martine Petric u galeriji Bernardo Bernardi

Izložba diplomskog rada Martine Petric u galeriji Bernardo Bernardi

Martina Petric, u galeriji Bernardo Bernardi, predstavlja svoj diplomski rad na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, projekt kojim predstavlja nematerijalnu baštinu Podravine. Izložba Podravski hige otvara se u utorak, 20. lipnja, u 19 sati.

Rad je prepoznat od struke i nagrađen kao najbolji rad domaćeg dizajna u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva u kategoriji 'Cjeloviti projekt/proizvod' u studentskoj konkurenciji, te je finalist Zagreb Design Week-a 2021.

Inspirirana popularnim danskim hyggeom, autorica istražuje potencijale vlastite sredine, vrijednosti tradicije i njihov odjek u suvremenom. Podravinu, sredinu iz koje i sama potječe, promatra i interpretira kritički, s razumijevanjem, finom analizom, ali i uz neophodnu komponentu emocija; insajderski, ali s odmakom. 

Rezultat je vrijedan dizajnerski koncept interpretiran suvremenim jezikom vizualnih komunikacija. Autorica također postavlja vrlo važno pitanje: možemo li dizajnirati sretan život? Možemo li?

Odgovor potražite na izložbi, radnim danom od 8 do 22, subotom od 8 do 15 h.