Interakcije 2022 – poziv

Interakcije 2022 – poziv

Nakon trogodišnje pauze i koordinacije SpeculativeEdu projekta, Interakcije, edukativna platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije u Splitu, vraća se s novim aktivnostima koji se iznova bave propitivanje današnje dizajnerske prakse u lokalnom kontekstu, s lokalnim zajednicama, prema "zajedničkoj budućnosti". Intezivno događanje u trajanju od 3 dana (24., 25. i 26. studenog), pod nazivom "Otpornost zajednice: Prema izgradnji zajedničke budućnosti", baviti će se participativnim praksama zajednice u kontekstu izgradnje, tj. spekulacija o budućnosti(ma).

"Interakcije 2022" će ugostiti niz predavanja, mini radionica, seminara i razgovora namijenjenih studentima i profesionalcima na početku karijere, iz područja dizajna i povezanih praksi (od digitalnih tehnologija, suvremene umjetnosti, do psihologije i sociologije). Poziv za sudjelovanje je otvoren za sve one koji smatraju da mogu pridonijeti ovoj raspravi. Sve aktivnosti će se odvijati na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije, uz koordinaciju nastavnika Ivice Mitrovića i Olega Šurana. Sudjelovanje je besplatno za sve odabrane sudionike i sudionice. Rok za prijavu je do nedjelje 30. listopada (rezultati odabira do 4. studenog).

Gosti radionice su Dash N’ Dem (Dash Macdonald i Demitrios Kargotis) dizajnerska "akcijska grupa" iz Velike Britanije, Ana Jeinić, nezavisna istraživačica u području arhitekture, edukatorica i kuratorica iz Austrije i Bosne and Hercegovine i Sara Božanić  transmedijska dizajnerica, strateg i edukatorica iz Slovenije. Uz niz dodatnih gostiju koji će biti objavljeni narednih dana.

Interakcije su neformalna edukacijska platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, vezana za modul diplomskog studija (Interaktivni mediji), koja se bavi promišljanjem suvremene dizajnerske prakse. Nastala je kroz aktivnosti tijekom ljetne škole na Institutu za interakcije u Ivrei 2001. godine, te kroz organizaciju međunarodne ljetne škole  “Convivio – Communities in Transition” 2004. godine. Tijekom godina ugostila je niz gostiju, spomenimo samo neke od njih: James Auger, Tuur Van Balen, Nelly Ben Hayoun, Nicolas Nova, Liam Young, Noam Toran, Tobias Revell, Anab Jain, Demitrios Kargotis and Dash Macdonald (Dashndem), Michael Smyth, Steffen P. Walz, Chris Hand, Victor Vina, Erik Sandelin and Magnus Torstensson (Unsworn industries), Gordan Savičić, Martin Avila, Liam Healy, Dionysia Mylonaki, i mnoge druge.

INFO I PRIJAVA: https://speculativeedu.eu/interakcije-2022-open-call/