Dig studio osvojio je Pentawards Bronze Award za dizajn ambalaže kompleta ‘Hum – Zvjezdarnica Višnjan’

Dig studio osvojio je Pentawards Bronze Award za dizajn ambalaže kompleta ‘Hum – Zvjezdarnica Višnjan’, Hrvatske kovnice novca

Dig studio, čija je kreativna direktorica Izvorka Jurić ujedno i nastavnica Studija dizajna, osvojio je Pentawards Bronze Award za dizajn ambalaže limitiranog izdanja kompleta ‘Hum – Zvjezdarnica Višnjan’, Hrvatske kovnice novca koja sadrži najmanju kovanicu na svijetu – zlatnik promjera samo 1,99 milimetara koji nosi motiv Huma poznatog kao najmanji grad na svijetu. Projekt je uključen i u finale prestižnog natjecanja svjetskih kovnica - MDC Awards, u kategoriji ‘Best Packaging of a collectible coin’, koje se održava u sklopu Mint Directors konferencije u organizaciji Royal Canadian Mint.

Dodjela nagrada održala se na svečanoj ‘Pentawards Gala’ ceremoniji u Magazine London.

Ambalaža je dizajnirana na način da se rastvara poput karte i vodi do dragocjenosti, pružajući iskustvo otkrivanja velike vrijednosti. Potpunim otvaranjem otkrivaju se zlatnici Hum i Zvjezdarnica Višnjan, na podlozi osvijetljenoj mnoštvom malih lampica poput zvjezdanog neba.

Limitirano izdanje kompleta ‘Hum – Zvjezdarnica Višnjan’ prodano je za samo 27 sati od lansiranja proizvoda

Dizajn ove ambalaže bio je uključen u finaliste natjecanja ZGDW Award na ovogodišnjem Tjednu Dizajna Zagreb i u finaliste IdejaX Best of Ad-Making u Dizajn kategoriji, na Danima komunikacija u Rovinju.

Nagrada za dizajn ambalaže Pentawards posvećena je prepoznavanju izvrsnosti u dizajnu, pružanju izvora inspiracije i povezivanju globalne zajednice dizajna ambalaže putem godišnjeg natjecanja, međunarodnih konferencija, digitalnih događanja i sl.