Design Bureau Izvorka Jurić osvojio dizajn nagrade i nominacije

Design Bureau Izvorka Jurić osvojio dizajn nagrade i nominacije

Tim Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je srebrnu Dielinu nagradu za dizajn identiteta proizvoda i ambalaže Sampé gina, brončanu ED Awards nagradu za 3D deplijan za projekt realiziran za ZDL arhitekte, te dvije nominacije za Pentawards.  

Dodjela ED Awards nagrada održala se ovog vikenda u Luksemburgu. Za projekt realiziran za ZDL arhitekte, 3D deplijan, Tim Design Bureau Izvorka Jurić osvojio je brončanu nagradu u kategoriji brošura. 

Po povratku u Zagreb dočekale su ih vijesti iz Nashvilla, SAD, gdje su u okviru HOW Design konferencije dodijeljene prestižne Dieline Awards nagrade. U svojoj 14. godini postojanja, Dieline Awards jedna od najvećih svjetskih globalnih nagrada za dizajna ambalaže, koja odaje priznanja najboljim dizajnerima i studijima koji stvaraju ambalažu proizvoda diljem svijeta. Ove godine zaprimljeno je gotovo 1600 prijava, a nagrade su dodijeljene dobitnicima iz čak 26 zemalja.

Silver Dieline Award osvojili su u posebno zahtjevnoj kategoriji Clear Spirits, za dizajn identiteta proizvoda i ambalaže Sampé gina. Radi se o vrlo zanimljivom proizvodu inspiriranim Mediteranom, za koji je dizajnirana originalna boca koja s prednje strane ima oblik morske površine. Ime brenda otisnuto je zrcalno na stražnjoj strani boce, tako da se na prednjoj strani vidi kroz morske valove i tekućinu što daje dojam da je naziv brenda Sampé u vodi. 

Uz ove dvije međunarodne nagrade, stigla im je i nominacija za Pentawards i to za čak dva projekta - jedan je nominiran u "Beverages" kategoriji, a drugi u "Home, leisure & other markets" kategoriji. U tijeku je drugi krug žiriranja, nakon kojeg će se znati rezultati i moći javno objaviti o kojim projektima se radi.

Pentawards je vodeća globalna mreža stručnjaka koja je posvećena promoviranju, izlaganju i nagrađivanju globalnog dizajna ambalaže. Eminentno godišnje natjecanje, u kojem međunarodni žiri dodjeljuju Pentawards nagrade za najbolje svjetske ambalaže, smatra se jednim od najznačajnijih u ovom području.

Više