Design Bureau Izvorka Jurić na konferenciji First Round u Amsterdamu

Izvorka Jurić predstavila je svjetskoj stručnoj publici Design Bureau i dizajn proizvoda, identiteta i ambalaže za Hrvatsku kovnicu novca. Na First Round konferenciji u Amsterdamu svoje su radove predstavili ugledni europski studiji: Dumbar, Thonik, D8, Lava, Beau Colin, Giada Tamborrino, Tarek Atrissi Design, Bedow, Kokoro & Moi, Bond i Eduardo Aires.

Design Bureau Izvorka Jurić prvi je predstavnik hrvatske dizajn scene pozvan da predstavi svoj način rada na First Round, prestižnoj konferenciji etabliranih svjetskih dizajnerskih studija nedavno održanoj u Amsterdamu.

Konferencija First Round održana je u spektakularnoj arhitekturi amsterdamskog Muzeja filma, a organizira ga UnderConsideration, poznati američki dizajn studio koji vodi nekoliko popularnih dizajn-blogova s višemilijunskim pregledima, među kojima je najpoznatiji Brand New.

First Round je jednodnevna prezentacija originalnih dizajn prezentacija klijentima, koja pokazuju idejna rješenja dizajna za projekte logotipa, identiteta i brandinga. Među predavačima su predstavnici relevantnih dizajnerskih studija današnje dizajnerske scene: Studio Dumbar, Thonik, D8, Lava, Beau Colin Studio i Giada Tamborrino Studio iz Amsterdama te Tarek Atrissi Design iz Barcelone, Bedow iz Stockholma, Kokoro & Moi iz Helsinkia, Bond iz Helsinkia, Studio Eduardo Aires iz Porta, i Design Bureau Izvorka Jurić iz Zagreba.

'Dizajna identiteta proizvoda i ambalaže za Hrvatsku kovnicu novca projekt je kroz koji smo svoj proces rada prezentirali globalnoj stručnoj publici.' Izvorka Jurić

“Na naše iznenađenje, bonus vrijednost koja se dogodila je da dizajneri dijele strategiju i istraživanje koje obično prethodi prvom krugu dizajnerskih rješenja pružajući dodatni uvid u to kako različiti dizajneri kreću u proces dizajna. Reakcije od strane polaznika i predavača bile su izrazito pozitivne i oduševljeni smo što možemo pružiti ovaj rijetki uvid u procese i razmišljanja mnogih dizajnera.” – kažu Bryony i Armin, suosnivači UnderConsideration.