DA! Festival 2023 – otvorene prijave!

DA! festival je festival dizajna, arhitekture i umjetnosti kojeg organiziraju studenti za studente, predstavljajući studentsku produkciju zagrebačkih te gostujućih fakulteta iz Hrvatske i regije, uskoro će se održati osmi put! Ove godine organiziran je DA! mjesec - festival se odvija tijekom prva tri vikenda mjeseca svibnja (05/06/07, 12/13/14 & 19/20/21.05). Prijave za ovogodišnju izložbu studentskih radova otvorene su do 1. svibnja.

Na novom DA! festivalu posjetiteljima će se predstaviti brojni studentski radovi iz čak 7 kategorija, uz niz radionica te predavanja gostujućih stručnjaka. S obzirom da je zabava sastavni dio učenja, pobrinuli smo se da ni toga ne nedostaje!

Što je DA!?

DA! festival studentski je projekt za studente kojem su ciljevi prvenstveno umrežavanje i interdisciplinarni rad, te afirmacija mladih i talentiranih studenata koji žele ponuditi nove, svježe i kreativne ideje na području dizajna vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, arhitekture, urbanizma, likovne umjetnosti, fotografije i filma te novo uvedene kategorije - modni dizajn! Sa idejom “studenti studentima” želi se potaknuti suradnja između generacija i umjetničkih struka zbog kvalitetnijeg rada i širenja vidika. Također, od iznimne je važnosti za DA! i upoznavanje i osvješćivanje šire javnosti sa studentskim projektima i njihovom neospornom kvalitetom koja je često nagrađena na raznim festivalima, kako kod nas u Hrvatskoj, tako i na međunarodnom planu.

DA! 2023.

Ovogodišnje izdanje nastoji potaknuti suradnju i interdisciplinarnost te tako postaje platforma koja spaja mlade studente i umjetnike, kao i profesionalce u području dizajna, arhitekture i umjetnosti. Vjerujemo da inovacija proizlazi iz preklapanja različitih industrija, kultura i disciplina, donoseći ideje iz jednog područja u drugo.

Predavanja ovogodišnjeg DA! festivala uključit će širok spektar područja i tema — od arhitekture do game developmenta. Sva predavanja bit će održana isključivo uživo i to u srcu grada, prostorima Studija Dizajna u Frankopanskoj 12. Ove godine smo pripremili šaroliku paletu radionica, imat ćete priliku iskušati se u raznim područjima kao što su klesanje kamena, keramika ili uvezivanje knjiga i kreiranje vlastitih modnih komada. Radionice će se održati u prostorijama Studija dizajna ili u ateljeima i radionama voditelja radionica. Osim toga - zabavni dio! Party, kviz, filmovi, ili izlet izvan Zagreba su neke od stvari koje možete očekivati na ovogodišnjem izdanju.

Prijave za ovogodišnju izložbu studentskih radova otvorene su od 18. travnja do 1. svibnja. Svoj rad mogu poslati studenti bilo kojeg fakulteta, ali je važno da su trenutno studenti ili diplomirali u zadnjih godinu dana. Tokom virtualne izložbe radove pregledavaju članovi stručnog žirija i odabiru pobjedničke radove svakog područja, a nagrađeni radovi bit će izloženi u LEXARTU. Radovi se mogu prijaviti na službenoj web stranici festivala: https://www.da-festival.hr/prijava 

Više informacija o programu, žiriju i izložbi nagrađenih radova dolaze uskoro, a novosti pratite na Facebook i Instagram profilu DA! festivala te službenoj web stranici:

https://www.da-festival.hr/ 
https://www.instagram.com/da.festival/?hl=hr 
https://www.facebook.com/festivalDA/