56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma: Ping – Repozitorij budućnosti

56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma: Ping – Repozitorij budućnosti

Pozivaju se autorice i autori na prijavu projekata na 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma, koji se ove godine odvija pod temom Ping – Repozitorij budućnosti. Prijava radova traje od 18. rujna do 18. listopada 2021. putem web-stranice www.uha.hr , uz uplatu kotizacije od 200 kn. Moguće je prijaviti neograničen broj radova, studentice i studenti imaju pravo na jednu besplatnu prijavu, a otvorena je i mogućnost besplatne prijave rada preminulog autora.

56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma održat će se u prosincu 2021. godine, a mjesto održavanja bit će definirano u skladu s epidemiološkom situacijom. Inicijalni odbor Salona, uz selektore Leu Pelivan i Tomu Plejića, čine Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Damir Gamulin, Mia Roth Čerina i Frano Petar Zovko.

Post-lockdown 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma mijenja težište, očište, fokus i perspektivu; nudi iskustvo ubrzanog premotavanja – prikazuje projekte: neostvarene, nedosanjane, aktualne i pauzirane, odsutne, herojske i naivne, skicozne i realne, neodbačene, nedorađene, promišljene, ne-sasvim-jasne, zoom-in, zoom-out, XXS i XXL, efemerne, minimalne, kilometarski duge, podzemne i nadzemne, studentske, diplomske, spekulativne, fiktivne, lagane i teške – stare i potpuno nove. Salon je repozitorij budućnosti, od Vranjaninova Idealnoga grada do danas.

Kotizacija se uplaćuje na sljedeći račun:
Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA)
Trg bana Josipa Jelačića 3/I, 10000 Zagreb
IBAN: HR6223600001101550751
OIB: 01152649489

Telefon: 01 4816151
E-mail: tajnistvo@uha.hr 

U slučaju nepotpune i zakašnjele prijave dokumentacija i participacija se ne vraćaju. Predajom prijave autori pristaju na propozicije ovog Poziva.

Poziv možete preuzeti ovdje.