3 projekta studenata sa Studija dizajna dobitnici ovogodišnjih Rektorovih nagrada!

3 projekta studenata sa Studija dizajna dobitnici ovogodišnjih Rektorovih nagrada!

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Na temelju prijedloga Povjerenstva, rektor je nagradio ukupno 176 radova u šest kategorija. Nagrađen su 3 projekta studenata sa Studija dizajna; Održivi dizajn za ruralni razvoj te 2 projekta nastala u suradnji s drugim fakultetima:„infoonica“ i Formula student - VULPESR. Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 28. rujna 2022. u 13.30 u dvorani Auditorium maximum D1 i D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3. 

Dobitnici Rektorove nagrade s odsjeka Studij dizajna u kategoriji veliki timski rad - Interdisciplinarno područje umjetnosti za projekt: Održivi dizajn za ruralni razvoj su studenti: Lana Banek, Andrea Bielen, Sara Bonačić, Martina Brkić, Bruna Čičin-Šain, Ena Čuček, Lucija Kosina, Ana Koruga, Kristina Majer, Josipa Matić, Tena Pezdevšek, Petra Piknjač, Mauro Polondak, Lucija Tandara, Katarina Trpčić i Iva Žmirak Mentorice: izv.prof. art. Sanja Bencetić, izv.prof. art. Ivana Fabrio i doc. art. Izvorka Jurić.

U sklopu prijave Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije unutar područja biotehničkih znanosti za timski projekt Redizajn informatičke učionice u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša – Projekt „infoonica“ između ostalih nagrađeni su i naši studenti: Valentin Domović, Luna Fofonjka, Lucija Kurtović i Korana Mileusnić.

U sklopu prijave Fakulteta strojarstva i brodogradnje za veliki timski rad u tehničkom području nagrađen je projekt  Formula student - VULPESR, na kojem je s ostalim nagrađenim studentima radio naš student Petar Hajdinjak.

U prilogu je puni popis imena dobitnika Rektorove nagrade u akademskoj godini 2021./2022. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici. Popis dobitnika i nagrađenih radova objavljeni su i na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr. 

Čestitamo nagrađenim studentima!